Duitsland: Rewe opent dc voor online retail

Duitsland: Rewe opent dc voor online retail
De tweede grootste supermarktketen van Duitsland, Rewe, heeft een nieuw distributiecentrum geopend. De nieuwe faciliteit is bedoeld voor online retail. Rewe wordt samen met concurrent Edeka door analisten genoemd als een mogelijke Duitse klant voor het Britse platform Ocado. Ocado breidt internationaal uit door middel van overeenkomsten waarin Ocado robottechnologie levert voor volledig geautomatiseerde distributiecentra voor e-commerce. Rewe heeft voor zijn nieuwe dc zo'n €80 miljoen geïnvesteerd. De locatie bevindt zich vlakbij Keulen, heeft een oppervlak dat groter is dan twee voetbalvelden en heeft 38 plaatsen voor het laden en lossen van vrachtwagens.
Bron: esmmagazine.com

VK: Start-ups sluiten zich aan bij innovatielab van Iceland
De in diepvriesgoederen gespecialiseerde retailer Iceland heeft acht IT-startups uitgekozen om deel te mogen nemen aan het innovatielab van het bedrijf. Het innovatielab is een programma dat negen weken loopt. Tijdens deze weken krijgen de startups toegang tot de middelen van Iceland om hun eigen ideeën uit te werken. De bedrijven worden daarbij ondersteund door een mentoren, die in de retailsector zijn gespecialiseerd. Het programma is opgesteld in samenwerking met de innovatiespecialist L. Marks. De startups gaan zich focussen op oplossingen voor een breed scala aan uitdagingen binnen de supermarktsector, zoals optimalisering van de leveringsketen, duurzaamheid en een naadloze overgang tussen online en offline retail. De acht bedrijven die aan het programma deelnemen zijn  Exactly, How Do I?, GreenJinn, Intelligent Replenishment, Locpin, Valentis, Wasteless en Wiseshelf.
Bron: esmmagazine.com

India: Swiggy in gesprek voor investering van $700 mln
Swiggy, de grootste thuisbezorger van India, is in gesprek met nieuwe investeerders zoals Tencent Holdings voor de financiering van $700 miljoen (€598,3 miljoen). Het geld zal worden gebruikt om in nieuwe regio's en met nieuwe formats uit te breiden. Een van de plannen betreft lokale thuisbezorging. Volgens anonieme bronnen kan de waarde van Swiggy door de nieuwe investeringen toenemen tot minstens $2,5 miljard (€2,9 miljard).
Bron: livemint.com

Zuid-Afrika: Pick n Pay heeft toename in halfjaarwinst
De Zuid-Afrikaanse retailer Pick n Pay gaat ervan uit dat de winst over het huidige halfjaar toe gaat nemen met tot 85%. De reden hiervoor is voornamelijk de verminderde kosten als gevolg van een ontslagronde in het vorige jaar. De aandelen van Pick n Pay stegen met meer dan 3% in waarde na de mededeling van het bedrijf over de verwachte resultaten. De winst wordt geraamd op rond de 100 cent (€0,85) per aandeel, terwijl deze in 2017 nog op 54,53 cent (€0,47) per aandeel stond.
Bron: nasdaq.com

Ierland: Musgrave neemt supermarkt over
Musgrave, de eigenaar van de ketens SuperValu en Centra, gaat voor een onbekend bedrag het familiebedrijf Donnybrook Fair overnemen. De overname behelst vijf supermarkten in Dublin en een faciliteit waar voedingsmiddelen worden geproduceerd. Volgens Musgrave-CEO Chris Martin is Donnybrook Fair een fantastische toevoeging aan het bedrijf. "Donnybrook Fair heeft een focus op het creëren van een sterke retailervaring en heeft een premium-assortiment. Zodoende sluit de supermarktketen goed aan bij onze eigen strategie," aldus Martin.
Bron: businessworld.ie

Italië: Pam breidt buurtwinkels uit
De Italiaanse retailer Pam gaat voor het einde van september acht Pam Local-buurtwinkels openen. De nieuwe winkels komen te staan in Bologna, Milaan, Padua en Turijn. Pam Local-vestigingen hebben een oppervlak van 250 vierkante meter en zijn ontworpen om zo praktisch en toegankelijk mogelijk te zijn. De winkels zijn dagelijks geopend tot 22:00. Verder worden vanuit de winkels bestellingen aan huis bezorgd. Het assortiment bestaat uit 3.500 producten, met onder andere een groot aanbod aan AGF. Veel producten in het aanbod van Pam Local hebben een beschermde oorsprongsbenaming.
Bron: retailanalysis.igd.com

Amazon Business krijgt jaaromzet van $10 mld
Sinds de oprichting in 2015 heeft de online business-to-business marktplaats van Amazon een waarde bereikt van US$10 miljard (€8,5 miljard). Amazon Business levert aan ondernemingen en instituten als scholen, ziekenhuizen en overheidsinstellingen. Na de oprichting in 2015 is de tak van Amazon van de VS uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Japan, Italië, Spanje en India. Waarschijnlijk wordt Amazon Business in de toekomst uitgebreid naar markten als Australië, Brazilië, Nederland en Mexico, waar Amazon al actief is met online retail gericht op particuliere consumenten. In het jaar na oprichting kwam Amazon Business op een omzet van US$1,0 miljard (€850 miljoen). De jaarlijkse omzet is nu op weg om tot een bedrag van US$10,0 miljard te komen. Als Amazon gebruik maakt van het huidige logistieke netwerk voor retail, zou Amazon Business net zo groot kunnen worden als Amazon Web Services. Net als met het retailsegment betalen onafhankelijke handelaren een commissie aan Amazon om eigen producten via het platform op de markt te zetten. Meer dan de helft van alle producten die via Amazon Business worden afgezet zijn afkomstig van deze onafhankelijke bedrijven.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Giant Eagle faciliteert online marktplaats
Giant Eagle maakt het makkelijker voor klanten in de Noordoost-regio om veilige locaties te vinden voor het uitwisselen van goederen. De in Pittsburgh gevestigde retailer werkt samen met de online marktplaats OfferUp. Klanten die via OfferUp goederen aanbieden of over willen nemen, kunnen nu bij een van de 91 Giant Eagle-, Market District- en GetGo-vestigingen terecht als veilige locaties voor de overdracht van de beoogde goederen.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Supervalu ontslaat 1.500 werknemers bij Shop 'n Save
Supervalu is van plan om bijna 1.500 werknemers te ontslaan bij 16 locaties van Shop 'n Save. De ontslagronde zal plaatsvinden als er in de komende maanden geen kandidaten voor overname van de locaties worden gevonden. Het gaat om de enige winkels die niet zijn overgenomen door het in St. Louis gevestigde Schnuck Markets. Eerder maakte SuperValu bekend dat 19 van zijn 36 Shop ‘n Save-vestigingen aan Schnucks zouden worden overgedragen. Deze winkel bevinden zich voornamelijk in de omgeving van St. Louis. 14 hiervan bevinden zich in de staat Missouri en 5 in Illinois. De overdracht van de winkels vindt in fases plaats en wordt met  het einde van de volgende maand voltooid. Vakbondsleden zullen bij Schnucks in dienst blijven.
Bron: progressivegrocer.com

VS: B&R Stores neemt Heartland Foods over
Het in Nebraska gevestigde B&R Stores neemt het in dezelfde staat gevestigde Heartland Foods over. De overname wordt naar verwachting in oktober afgerond, waarna de Heartland Foods-winkel wordt heropend als  Russ’s Market-locatie. B&R beheert naast Russ’s Market nog een aantal andere ketens, waaronder Super Saver Apple Market. In totaal bezit B&R 19 onafhankelijke supermarkten in Nebraska en Iowa.
Bron: progressivegrocer.com

VS: UNFI heeft recordomzet van $10,23 mld
De in Rhode Island gevestigde groothandelaar United Natural Foods had in 2018 een recordomzet van $10,23 miljard (€8,7 miljard). In het jaar ervoor bedroeg de jaaromzet $9,28 miljard (€7,9 miljard), waarmee sprake is van een toename van 10,3%. De netto omzet van het vierde kwartaal nam jaar op jaar met 10,7% toe van $2,3 miljard tot $2,6 miljard (van €2,0 miljard tot €2,2 miljard). Onlangs meldde UNFI plannen voor de overname van Supervalu. Voor 2019 wordt de netto omzet met uitsluiting van Supervalu geraamd op rond de $11,2 miljard (€9,6 miljard), met een toename in omzet van ergens tussen de 8,6% en 10,5%.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Fareway verkent online retail
Fareway Stores gaat experimenteren met online bestel- en bezorgdiensten. De in Boone gevestigde winkelketen wil het online aanbod uitbreiden en wil daarom een pilot-programma inzetten. Fareway heeft nu een online slagerij onder de naam FarewayMeatMarket.com. Vanuit het distributiecentrum in Boone wordt vlees verstuurd naar 48 Amerikaanse staten. Volgens een woordvoerder moet nog worden bepaald hoe de nieuwe online diensten te werk zullen gaan en wat voor assortiment ze aan gaan bieden.
Bron: eu.desmoinesregister.com

VS: Walmart introduceert training met VR
Walmart breidt training door middel van virtual reality uit. Een jaar geleden werden VR-headsets al geïntroduceerd bij trainingsfaciliteiten van de keten. De VR-sets zijn nu bij alle vestigingen van Walmart in de VS beschikbaar, zodat de training van personeel bij elke locatie op hetzelfde niveau plaats vindt. Vanaf volgende maand krijgt elke Walmart Supercenter vier Oculus Go-headsets, terwijl elke Neighborhood Market en discountwinkel van Walmart twee van zulke sets krijgt. Met het einde van dit jaar zal elke werknemer van Walmart, waaronder ook het personeel dat op de vloer het meest met de bezoekende klanten omgaat, toegang krijgen tot het soort training dat de managers en directie van Walmart krijgt. Over heel het netwerk van Walmart worden zo'n 17.000 headsets in gebruik genomen.
Bron: progressivegrocer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven