Regal'You is het nieuwe bicolour appelras met een hoger dan gebruikelijk suikergehalte van Apofruit Italia. Het ras wordt 7-10 dagen eerder geoogst dan Fuji. Dit is afhankelijk van het gebied rond midden september. De rode kleur bedekt 40% van de schil. Het is geen mutatie, maar een stabiele selectie die resistent is tegen schurft. 

 
Een bezoek aan Marconi in San Pietro in Vincoli (Ravenna)

18 september organiseerde de coöperatie een meeting in Ravenna waaraan meer dan 60 telers en technici deelnamen. 

 
Na de oogst behalen Regal'You appelen 15 °Brix. Telers moeten leren wachten

Andrea Grassi van Apofruit: "We hebben dit ras 9 jaar bekeken en we kunnen stellen dat de resultaten jaar na jaar verbeteren. De kwaliteit was altijd goed en na de oogst hebben de appelen een brix van 15. De opbrengst per ha is groot."

 
Een 6 jaar oude boomgaard bij Marconi

Regal'You wordt niet als clubras behandeld. "Apofruit zal de enige zijn die dit ras teelt, maar we staan open voor overeenkomsten en we zullen areaal creëren."

 
Boomgaard van een jaar bij Apli. Het land wordt al meer dan 40 jaar voor appelboomgaarden gebruikt.

De appelen hebben een unieke smaak en zijn prima voor mensen die een zoete, sappige appel willen. De appelen die tijdens de open dag te zien waren waren net geoogst, maar technici legden uit dat ze zelfs lekkerder zijn nadat ze een paar weken in een koeling bewaard zijn, na zetmeelafbraak.

 
Volumes zullen niet hoog zijn om de markt onder controle te houden en verwachtingen te creëren. De afzetmarkten zullen in het Middellandse Zeegebied gezocht worden. 

 
Andrea Grassi

Aan het bezoek deden bedrijven mee van Davide Marconi, Claudio Alpi en Martino Benzoni. Bomen moeten geteeld worden in een 'fusetto' formatie met dikke rijen. Snoeien is van essentieel belang, net als vruchtdunning. Anti-hagel- en anti-insectennetten worden aanbevolen.

 
Enkele rij met netten bij Benzoni

60-70% van het fruit wordt tijdens de eerste oogst geplukt. De rest tijdens een tweede oogst. "De boomgaard kan mechanisch gemanaged worden voor zowel snoeien en vruchtdunning."

 
Informatiebijeenkomst voor het bezoek

Contact:
Apofruit Italia
Viale della Cooperazione, 400
Cesena - Italy
Tel.: (+39) 0547 414111
Fax: (+39) 0547 414166
Web: www.apofruit.it