Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regal'You, een nieuwe zoete appel uit Italië

Regal'You is een nieuw tweekleurig appelras dat zich kenmerkt door een suikergehalte hoger dan gemiddeld. Het Italiaanse Apofruit brengt dit ras op de markt. Half september is gestart met de oogst, ongeveer 7-10 dagen eerder dan de Fuji-appel. Ongeveer 40% van de schil is rood en het is geen mutatie, maar een stabiele selectie die bestand is tegen schurft.

Een bezoek Marconi in San Pietro in Vincoli (Ravenna)

Op 18 september was er een bijeenkomst in de provincie Ravenna waar ongeveer 60 deelnemers en technici uit verschillende delen van Italië bij aanwezig waren.


Regal'You hebben na de oogst een brixgraad van 15. Telers moeten leren wachten en de appelen op het juiste moment oogsten.

"We observeren dit ras al meer dan zes jaar en we kunnen zeggen dat de resultaten elk jaar verbeteren. De maat van de appelen is goed en bij de oogst hebben ze een brixgraad van 15. De productiviteit per hectare is hoog", zegt Andrea Grassi, technisch directeur van Apofruit.


De zes jaar oude boomgaard van Marconi

Grassi is duidelijk: na eerdere ervaringen met andere rassen, die niet aan de verwachtingen voldeden, zal Regal'You exclusief worden beheerd en dus niet als clubras. "Apofruit zal dit ras beheren, maar we staan wel open voor overeenkomsten en we zullen doorgaan met het uitbreiden van het aantal hectare."


De eerste bomen van het bedrijf Apli. Op het land groeien al meer dan 40 jaar appelbomen.

Het fruit heeft een uniek smaak en zijn perfect voor consumenten die op zoek zijn naar zoete en sappige appelen. Tijdens de bijeenkomst konden de deelnemers vers geoogste appelen proeven, maar technici legden uit dat het fruit na een aantal weken in een gekoelde cel nog lekkerder smaken na afbraak van het zetmeel.

De volumes zullen niet hoog zijn maar zo kan de markt worden gereguleerd en wordt er een zekere verwachting gecreëerd. Vanwege de zoete smaak richt men zich, naast Italië, ook op andere landen rondom de Middellandse Zee. Regal'You is dan ook zeer geschikt voor export naar het buitenland.

Andrea Grassi

Tijdens de bijeenkomst werden de bedrijven van Davide Marconi, Claudio Apli en Martino Benzoni bezocht. Het is belangrijk dat de planten worden gekweekt in 'fusetto'- formatie met dikke rijen. Snoeien is van essentieel belang, net als verdunning. Het wordt aanbevolen om gebruik te maken van anti-hagel en anti-insecten netten.


Een aantal rijen met netten bij Benzoni.

Ongeveer 60 tot 70% van de appelen wordt bij de eerste oogst geplukt, de rest tijdens de tweede oogst. "De boomgaard kan computergestuurd gemanaged worden voor zowel het snoeien als het verdunnen."


Informatieve bijeenkomst voor de deelnemers.

Contact:
Apofruit Italia
Viale della Cooperazione, 400
Cesena - Italy
Tel.: (+39) 0547 414111
Fax: (+39) 0547 414166
Web: www.apofruit.it

Publicatiedatum: