over een periode van 2 jaar

H.W. van der Peet & Zn krijgt order voor bouw 100 bandlossers voor AB Texel

H.W. van der Peet & Zn uit Nieuwkoop heeft een opdracht ontvangen voor de bouw van 100 bandlossers te leveren aan AB Texel. De order wordt uitgeleverd over een periode van 2 jaar en te leveren vanaf januari 2013. AB Texel heeft gekozen voor de licht gewicht bouw van de van der Peet bandlosser om zijn jarenlange bedrijfszekerheid, duurzaamheid en doordachte gewichtsbesparingen van deze bandlossers.Door toepassing van onder andere gerecycled aluminium realiseert H.W. van der Peet & Zn een energiebesparing van wel 95 % en een vermindering van CO2 uitstoot van tussen de 60 en 80 % t.o.v. de ontginning van primair aluminium. Tevens door toepassing van de mooie gladde wanden en vernieuwde achterzijde levert dit ons nog eens een behoorlijke brandstof besparing op, een belangrijke aanvulling naar ons streven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen in de groep, aldus de directie van AB Texel.

Beide bedrijven zijn samen gestart met een schade preventieplan en bij de specificatie bepaling is zeer nauw gelet op de veiligheidsaspecten van de bandlosser.
De relatie tussen AB Texel en H.W. van der Peet & Zn. is al van lange duur, de eerste nieuwe bandlosser is afgeleverd in 1998, maar niet alleen bandlossers maar ook kippers, sluiskippers en schuifvloeren zijn vanuit Nieuwkoop naar de Texelse vervoerder geleverd.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de afsluiting van de nog lopende order waar er nog een 20 tal bandlossers van de band moeten rollen.
Na de levering van deze 100 trailers zal de bandlosser vloot van AB Texel de 600 stuks nieuw geleverde bandlossers gaan passeren die zij van het bedrijf uit Nieuwkoop in gebruik hebben.

H.W. van der Peet & Zn. is tevens importeur van STAS kipper- en schuifvloertrailers en daarnaast produceren ze alle voorkomende “specials” met betrekking tot het transport van los gestorte producten in eigen huis. AB Texel gaat de bandlossers in hoofdzaak inzetten voor het transport van aardappels naar friet en chips fabrieken in heel Europa. Tevens worden de trailers gebruikt voor het vervoer van allerhande los gestorte producten zoals granen, uien en conserven.

AB Texel is een dochteronderneming van A-ware Food Group.

Voor meer informatie:
Henk van der Peet
H.W. van der Peet & Zn
Transportweg 64
2420 AA Nieuwkoop
Tel: 0172-579318
Fax: 0172-574651
henk@vanderpeet.nl
www.vanderpeet.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.