"Vincent Schoonewelle: "Wereldpaddenstoelen in Den Haag"

Braneco vestigt zich op Haags Food Centre Forepark

Tholen - Braneco heeft zich gevestigd op het Haagse Food Centre Forepark. "Ik zocht een locatie waar onze klanten en toekomstige klanten kennis kunnen maken met paddenstoelen van over de hele wereld, waar ze vers, wild en exotisch kunnen kopen in de hoeveelheden die ze willen", vertelt Vincent Schoonewelle van Braneco. "Iedere werkdag kunnen ze van 4.00 tot 17.00 uur bij ons terecht voor verse wereldpaddenstoelen."


"We hadden hiervoor onze productielocatie in Kwintsheul, maar het voordeel hier is dat je echt tussen de mensen zit. Dat heeft deze week geresulteerd in verschillende nieuwe klanten", vertelt Vincent. "Op de markt krijg je hier 's morgens gewoon een dorpsgevoel. Ik wil ook uitstralen dat klanten hier voor alle paddenstoelenvragen bij ons terecht kunnen. Zo hebben we een hoekje met gerelateerde truffelproducten, maar ook gidsen, encyclopedieën en receptenboeken paraat. We zijn net een klein Rungis!""Hier op het Food Centre Forepark zijn we uitstekend bereikbaar voor onze klanten. Er zijn hier veel collega’s die, net als wij, vers en kwaliteit bieden. Alle inkoopmogelijkheden op een rijtje, van worteltjes tot pastinaak, van prei tot paddenstoelen. Klanten waarderen dat. De eerste nieuwe klanten hebben zich al aangediend", zegt Vincent. "Ik wil dat klanten bij ons voor alle paddenstoelenvragen en -producten terecht kunnen. Zo hebben we allerlei truffelproducten, gidsen, encyclopedieën en receptenboeken paraat."De paddenstoelen uit alle uithoeken van onze aarde, worden door Braneco vers verpakt op de manier en in de hoeveelheid die de klant wenst. "Klanten kunnen hier voor het complete pakket terecht, van een eenvoudig doosje witte, verse champignons tot wilde, handgeplukte paddenstoelen uit alle windstreken. Zo importeren we bijvoorbeeld uit Azië, Afrika, Australië en Oost-Europa."Braneco brengt naast verse wereldpaddenstoelen, paddenstoelinnovaties, zoals de truffelkroket en convenience-toepassingen. "Op dit moment zijn er bijvoorbeeld gevulde champignons en champignonspiesjes. En alles is zo vers mogelijk. Alleen kwaliteit komt er bij ons in. Wij checken smaak, versheid, puurheid en prijs. Puur is goed, te duur vermijden we", benadrukt Vincent.Braneco belevert bewust geen consumenten. "Dat laat ik aan mijn klanten over. Wij leveren met name retail, detail- en groothandel en grootverbruik. Een deel van onze wereldpaddenstoelen exporteren we." Vincent is positief over de ontwikkeling van de paddenstoelenconsumptie: "De Nederlandse markt koopt prijsbewust, maar wordt steeds avontuurlijker. De horeca is een voortrekker. Experimenteren met nieuwe soorten en smaken gebeurt in de restaurants. En dan volgen retail en consumenten snel."

Daarnaast groeit de export. "Over concurrentie van paddenstoelenkwekerijen die in Oost-Nederland gebouwd gaan worden, zegt Vincent: "Sommige klanten kopen een hele pallet van één soort, de meeste van ònze klanten willen een mix-pallet van het actuele paddenstoelenpakket. Als ze dat willen, snijden en verpakken wij op maat. Wij kunnen pakketten samenstellen zoals de klant die wenst. Geen klant is te klein, geen klant is te groot. Wij leveren onze specialiteit, onze collega’s leveren die van hun – en vooral, heb ik begrepen, aan Duitsland. Alle respect daarvoor. Wij koesteren onze Nederlandse klanten!"

Voor meer informatie:
Braneco
Dinkel 48
2491 CG Den Haag
Mob: 06 46 30 89 37
vincent@braneco.nl
www.braneco.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.