Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rewe wil 20 miljoen euro investeren in Italiaanse Billa-supermarkten

Het Duitse handelsconcern Rewe heeft nog maar een paar maanden geleden 43 Billa-supermarkten in Italië aan de Italiaanse handelsgroep Conad verkocht. Desondanks wil het moederconcern van Billa in Italië blijven investeren. Tot 2016 wil Rewe 20 miljoen euro per jaar in Italië uitgeven. Daarbij richt bedrijfsleider Gotthart Klingan zijn aandacht vooral op Noord-Italië, waar de consumptiedaling vanwege de crisis kleiner is dan in andere regio's van het land.
 
„Wij zijn een Duits bedrijf en willen vooral in Lombardije, in Veneto, Friuli, Piemonte en Ligurië groeien", aldus Klingan. De verkoop van supermarkten aan concurrent Conad beschouwt Klingan als onderdeel van een herstructurering met als doel een sterkere groei in het noorden van Italië. Billa concentreert zich in de toekomst op haar hoofdcompetentie, namelijk het exploiteren van supermarkten.
 
Publicatiedatum: