Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dr Malcolm Dodd (Cold Storage Solutions) & Samapro Trading

Voordelen van ethyleenscrub voor bessen

De bessensecto is opgedeeld in verschillende respiratie classificaties. Blauwe bessen en bramen vertonen climacterisch rijpingsgedrag, maar andere bessen, waaronder de aardbei zijn niet climacterisch.

Deze indeling op basis van het rijpingsgedrag tijdens de rijpingsperiode wordt intern gestimuleerd door de natuurlijke groeiregulator ethyleen. Climacterische planten laten een stijging in de ethyleen productie zien voordat de respiratiesnelheid toeneemt. Bij niet climacterische planten gebeurt dit niet.

Dit betekent echter niet dat climacterische vruchten die weinig ethyleen produceren zoals de bessen (of de niet climacterische varianten fruit zoals aardbeien), niet reageren op de aanwezigheid van ethyleen in een opslagruimte. Het ISHS 7e Internationale Postharvest symposium presenteerde een interessant paper dat illustreert wat de voordelen zijn van het verwijderen van ethyleen tijdens de opslag van aardbeien. De simpele conclusie was dat de houdbaarheid van aardbeien werd verbeterd wanneer de lucht in de opslagruimte ethyleen-vrij was.

Beschadigd of gekneusd fruit is nog kwetsbaarder voor het verouderingsproces dat door ethyleen in werking wordt gesteld. Door de lucht te scrubben,wordt ethyleen verwijderd en is het risico op een uitbraak van postharvest-ziekten een stuk kleiner.

Om dit proces te doen slagen, moet de temperatuur zo snel mogelijk na het oogsten worden teruggebracht tot de instelwaarde, het liefst onder een vochtigheid van 90 tot 95%. Het scrubben van ethyleen uit de lucht in een opslagruimte zorgt er voor dat fruit langer zijn kwaliteit behoudt tijdens het koelen en verpakken.

Meer informatie:
Dax Rowlands
Samapro Trading
Tel: +27 (0)82 794 5772
Email: dax@samapro.co.za
 

Publicatiedatum: