Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Frankrijk: Aanbod tafeldruiven breidt uit
Het tafeldruivenseizoen in Frankrijk is in volle gang. Binnenkort zal het huidige aanbod uitgebreid worden met seizoensvariëteiten waarvan de Muscat, Chasselas, Lavalée en Danlas nu al een belangrijk deel van het aanbod vormen.
De Muscat de Hamburg is een oude variëteit die veelgevraagd is vanwege zijn aromatische, zoete smaak. De Muscat is heel smakelijk wanneer deze enkele minuten op hoog vuur bij vlees meegebakken wordt. Deze blauwzwarte druif wordt van begin augustus tot half oktober geoogst.
Een andere oude druivenvariëteit, die erg gewaardeerd wordt om zijn smaakkwaliteit, is de Chasselas. De Chasselas heeft mooie gouden trossen en onder de dunne druivenhuid gaan kersen- en hazelnotenaroma’s schuil. Deze druif is goed te combineren met kaas of vleeswaren. De Chasselas wordt geoogst van eind augustus tot eind oktober.
De Lavallée is een zwarte variëteit die gekenmerkt wordt door weldadige trossen en grote en sappige druiven. Door zijn stevige en vlezige pulp is de Lavallée erg geschikt voor verwerking in taarten. De oogst van de Lavallée vindt plaats van half augustus tot half oktober.
Danlas is een witte druif die geoogst wordt van half augustus tot begin oktober. Deze variëteit heeft grote druiventrossen en de druiven zijn sappig en licht aromatisch.