Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom heeft fruit een positieve uitwerking op je humeur?

Aardbeien, frambozen, chocolade of een lekkere kop thee, het zijn stuk voor stuk blijmakers. Maar, waarom eigenlijk? Volgens nieuw onderzoek komt dit door de natuurlijke structuur van de moleculen die gelijkaardig is aan die van valproïnezuur, dat men gebruikt als basisingrediënt van antidepressiva.

De ontdekking kwam toevallig naar voren tijdens studies van de Amerikaanse Chemical Society, de grootste wetenschappelijke vereniging ter wereld. Naar aanleiding van de 244ste National Meeting & Exposition werden meer dan 1.700 stoffen onder de loep genomen die voor de smaak zorgen van alledaagse voeding.



Vrolijk voedsel

“Molecules in chocolade, verschillende soorten bessen en voedsel met veel omega 3 hebben een positieve impact op de gemoedstoestand. Heel wat samenstellingen, verantwoordelijk voor de smaak, vertonen een structuur gelijkaardig aan die van valproïnezuur, een basisingrediënt in pillen tegen moodswings voor mensen met manische depressies of gelijkaardige aandoeningen”, verklaart Karina Martinez-Mayorga, leidinggevend onderzoekster. ”Het overtuigende bewijs dat stoffen in chocolade, aardbeien, blauwe bessen, thee, … positief inwerken op de gemoedstoestand is bemoedigend voor verder onderzoek”.

Bron: Hapynews.nl
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer