Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
vader van surfer Dorian van Rijsselberghe teelt zeekraal op Texel
Zoute groente goed voor goud?
Marc van Rijsselberghe (ja, de vader van) deelde met zijn bedrijf Texel Saline de afgelopen tijd gratis zeekraal uit op Texel. Van Rijsselberghe is pionier op het gebied van ‘zoute groenten’. Naast zeekraal handelt hij ook in zeekool en ‘zoutbestendige’ aardappelen. Hij teelt de groenten op de proefvelden voor zilte landbouw, nabij De Petten, waar het water slechts iets minder zout is dan dat in de Waddenzee. De behoorlijke grote oogst deed hem besluiten mensen gratis te laten kennismaken met het eten van zilte zeekraal.
Niet veel mensen weten dat het stevige plantje dat zo overvloedig op de kwelders groeit, een lekkere groente is, bijvoorbeeld bij vis. Volgens van Rijsselberghe hebben we zoute groenten in de toekomst hard nodig nu veel landbouwgrond verzilt. Zouden de zoute groenten van vader Marc hebben meegeholpen aan het succes van zoon Dorian? Surfer Dorian laat op dit moment in Londen bijna al zijn concurrenten achter zich op weg naar een gouden plak.