Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frits Vossen (Kervo): Zuid-Frankrijk enige gebied met goede producties

Lagere producties en goede prijzen voor zoete kersen en morellen

Tholen - Kervo teelt al sinds 1996 morellen in Zuid-Frankrijk, tussen Bordeaux en Toulouse. In 1998 werden de activiteiten in Zuid-Frankrijk in eigen beheer uitgebreid met de teelt van zoete kersen. Door het succes van de uitbreiding naar zoete kersen, werd al snel besloten om er ook mirabellen en blauwe bessen te telen. Het fruit wordt in Nederland, op een moderne sorteer- en verpakkingslocatie op Fresh Park Venlo, gesorteerd en verpakt.



"Het zoete kersenseizoen is redelijk goed verlopen", vertelt Frits Vossen, die samen met zijn zoon Paul de dagelijkse leiding heeft over het bedrijf. "De kwaliteit van de zoete kersen was redelijk goed, maar er waren behoorlijk minder volumes, wat resulteerde in een goede vraag en goede prijzen." De afnemers van de zoete kersen van Kervo bevinden zich in Nederland, variërend van kleine detaillisten tot grote supermarktketens. "Het weer is nauwelijks van invloed op de consumptie van zoete kersen. In het seizoen willen de mensen ze toch wel eten."


Paul en Frits Vossen

Kervo verwerkt volledig in eigen beheer onder andere morellen, appelen, mirabellen en kruisbessen tot conserven. Ook voor de morellen is de markt behoorlijk goed geweest. "Zuid-Frankrijk is het enige gebied geweest met een goede productie. Landen als België, Nederland, Duitsland, Tsjechië en Kroatië hebben lage producties, zelfs nog een stuk lager dan vorig jaar. Dit heeft geleid tot historisch hoge prijzen voor de morellen van maar liefst 1,35 euro per kilo. Vier jaar geleden was de kiloprijs nog 25 cent! De afzet van de geconserveerde en gepasteuriseerde producten vindt veelal zijn weg richting bakkerijen, maar ook naar het supermarktkanaal. "Met name in landen als Rusland is er de laatste jaren een behoorlijke vraag naar deze producten", besluit Frits.



Voor meer informatie:
Kervo BV
Venrayseweg 144
5928 RH Venlo
T: +31(0)77 396 1950
info@kervo.eu
www.kervo.eu