Eerste biologische rode bietjes van eigen bodem bij Naturelle
Piet van Andel in één van zijn rode bieten-velden.
Piet van Andel teelt ongeveer 50 hectare biologische bieten van de rassen Pablo en Boro. "Vanaf het begin af aan werk ik al samen met Naturelle. Voor Naturelle teel ik zowel producten voor de vers- als de verwerkingsmarkt."
Het overgrote deel van de rode bietjes van Naturelle worden gekookt en vacuüm verpakt. "We zien dat consumenten bij dit product toch vaak voor het gemak van de gekookte variant kiezen. Dit product krijgt een steeds groter aandeel bij de Nederlandse retail. Veel supermarkten kiezen ervoor de gangbare gekookte rode bietjes volledig te vervangen door biologische", vertelt Berry Olsthoorn, Commercieel Manager van Naturelle. De gekookte rode bietjes van Bio+, het merk waarvoor Naturelle exclusief alle verse biologische groente en fruit levert, staat zelfs in de top 10 van alle Bio+ producten.
De Bio+ gekookte rode bietjes van Naturelle.
Naast gekookte rode bietjes zijn verse rode bieten natuurlijk ook verkrijgbaar bij Naturelle. Los of in een verpakking van 500 gram.
"Van nu af aan wordt er tot en met oktober elke week geoogst en daarna zijn er tot mei ongeveer bieten uit bewaring beschikbaar", vertelt Piet. De maanden mei en juni worden overbrugd met biologische rode bietjes van een Spaanse teler waar Naturelle nauw mee samenwerkt, zodat de bieten jaarrond aangeboden kunnen worden.
Meer weten over Piet van Andel en de teelt van biologische rode bietjes? Op www.verseoogst.nl vertelt Piet erover.
Meer informatie over Naturelle vindt u op www.natuurlijknaturelle.nl. U kunt Naturelle ook volgen op twitter: www.twitter.com/naturelletweets.