Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weegsysteem voor trostomaten bespaart 10% afweegtijd

Een trostomaat is een product dat moeilijk is af te wegen op een exact gewicht.
Een juist doos gewicht vereist rekenwerk, gevoel en ervaring bij de wegers. Vaak ziet u grote verschillen in prestaties per werknemer, zowel in aantal als nauwkeurigheid. Het nieuwe weegsysteem van LRE Weegtechniek is inzetbaar voor ieder type verpakking en werknemer. Door gebruik te maken van gekleurde led lampen (11 oranje, 2 groen en 2 rode), is het systeem universeel en direct begrijpbaar. De led lampen geven aan hoeveel tomaten er in of uit de verpakking moeten om op het juiste gewicht te komen. Rekenfouten worden hierdoor beperkt en tijd bespaard.



In de praktijk is naar voren gekomen dat dit 10% of meer afweegtijd kan besparen.
Daarnaast verhoogt het systeem de controle en nauwkeurigheid op het eindproduct. De weger wordt gedwongen naar de lampen te kijken, waardoor enkel OK gewichten worden afgewogen. Verder hoeft de weger niet meer te rekenen waardoor hij aan het eind van de dag mentaal fitter zal zijn. Tevens wordt de weeg data door de een PC opgeslagen. Deze data wordt op de PC weergegeven maar kan ook aan de medewerkers worden weergegeven middels een groot TV scherm. Zodoende komt het besef bij de werknemer wat hij precies doet t.o.v zijn collega’s. Deze punten zorgen ervoor dat uw systeem binnen afzienbare tijd wordt terugverdiend.

De werking van het systeem.

Het systeem is door LRE weegtechniek ontwikkeld en is gebaseerd op 16 led lampen en een normaal weegdisplay van CAS. De “weger” plaatst de verpakking (leeg of vol) op de weegschaal en volgt de lampen. Wanneer lamp +3 (oranje) gaat branden, betekent dit dat er 3 tomaten bij moeten. Wanneer de “weger” een “drietje” erbij doet, zal een van de 2 groene ‘OK lampen’ gaan branden. Dit betekent dat de doos binnen de ingestelde waardes valt en er aan de volgende doos begonnen kan worden. Wanneer lamp -3 (oranje) gaat branden, moeten er 3 tomaten uit om op het juiste gewicht te komen. De weger kan in een vroeg stadium zien hoeveel tomaten er nog in de verpakking geplaatst moeten worden om tot het ok gewicht te komen. In totaal zijn er 6 oranje led lampen, die aangeven of er 1, 2 3…6 tomaten bij moeten, 2 groene voor het ok gewicht en 5 oranje led lampen die aangeven of er 1,2..5 tomaten uit moeten.

Lichte of zware tros

Verder zijn er nog 3 extra instelbare led lampen die aangeven of het lichte, zware of gemiddelde tomaten zijn die erbij of uit moeten. Dit zorgt voor extra gewichtsbesparing.

PC software monitoring

De weegschaal kan gekoppeld worden aan een PC programma. In het programma kunt u o.a. medewerkers en verpakkingen aanmaken. Iedere afgewogen verpakking wordt door de software geregistreerd onder een medewerker. Zodoende heeft u een overzicht wie wat gedaan heeft. Om extra bewustwording te creëren, is er een mogelijkheid voor een 2e scherm, die op de werkvloer geplaatst kan worden. De werknemers zien nu real time wat zij presteren. De informatie is uitleesbaar in rapportvorm en kan geëxporteerd worden naar een Excel bestand.


Ontwikkeling

Het systeem is ontwikkeld door LRE Weegtechniek, importeur van CAS voor de Benelux: voor vragen kunt u bellen naar 0252-532436 en vragen naar Roel Borgman, u kunt ook e-mailen naar: info@lre.nl. Voor andere informatie over weegsystemen, zie www.lre.nl.

Publicatiedatum: