Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Makkelijke oplossing voor het pellen van granaatappelen

De granaatappel heeft de afgelopen tijd snel aan populariteit gewonnen. Dit komt niet alleen door het uiterlijk en de unieke smaak, maar ook door de verschillende gezondheidsvoordelen. Onderzoekers hebben de granaatappel dan ook tot superfruit benoemd. De zaadjes en bijproducten van de granaatappel worden verwerkt in medicijnen, diëten en farmaceutische producten. Daarnaast wordt de vrucht ook gebruikt als garnering, salade topping, sap of gewoon op zichzelf. Desondanks wordt de vrucht nog niet ten volle benut vanwege het vele werk dat vereist is om de zaadjes te verkrijgen. 'Natuurlijk kan de consument de zaadjes ook handmatig uit de granaatappel halen, maar wij hebben een betere oplossing,'zo vertelt Avner Galili van Juran Metal Works. 'Bedrijven moeten zich realiseren dat de klanten die granaatappels kopen, maar vervolgens niet weten hoe ze het moeten eten, nooit meer een granaatappel kopen.'


Juran Metal Works heeft een andere wijze gevonden om de zaadjes uit de granaatappel te halen. Deze techniek biedt veel voordelen op het gebied van gemak, efficiëntie en hygiëne. ArilSystem is een machinale oplossing die het werk van ongeveer 50-120 werknemers over kan nemen. Hierdoor kan het werk veel sneller en met veel minder werknemers worden geklaard. Andere grote voordelen zijn de kwaliteit en hygiëne: de zaadjes worden gewassen en vervolgens niet meer met de hand aangeraakt, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd. Hierdoor ontstaat een volledig natuurlijk granaatappel product met een verlengde houdbaarheid. 

Tijdens het proces van Juran wordt de vrucht niet gesneden en wordt er zo min mogelijk schade toegebracht aan de zaden. De viezigheid wordt verwijderd onder druk van bewegende waterstralen; daarna worden de zaden in het water gescheiden van de schillen en velletjes waarna ze worden verpakt, ingevroren, geperst, gedehydreerd en gevriesdroogd. De verse en kant-en-klare zaden zijn verkrijgbaar in grote ketens, hotels & restaurants, gezondheidswinkels etc.

Voor meer informatie, neem contact op met: [email protected]
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer