Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"gezond en past in vrijwel elk dieet"

Champignon Idee presenteert onderbelichte kant champignons

Champignon Idee presenteert 19 juni de gezonde, vaak onderbelichte kant van champignons op het VoedingNederland evenement. Zo bevat deze verrassende groente een gezonde dosis kalium en verschillende B-vitaminen en passen ze ook in vrijwel elk speciaal dieet. Feiten die niet altijd bekend zijn onder Nederlandse voedingsprofessionals.

Annemieke Bouwmeester van de Mushroom Promotion Foundation licht toe: “De champignon staat onder voedingsprofessionals goed bekend om zijn culinaire kwaliteiten, maar niet altijd vanwege zijn gezonde eigenschappen. En dat is onterecht.”

Geschikt voor elk dieet

Het feit dat ze wit zijn, betekent namelijk niet dat ze voedingskundig oninteressant zijn. Bouwmeester: “Een portie van 100 gram bevat bijvoorbeeld 3 gram plantaardig eiwit, 29%van de ADH aan vitamine B2, 22% van de ADH aan folaat en 16% van de ADH aan kalium. Honderd gram champignons levert daarnaast slechts 22 kcal. Ze passen daarmee perfect in een caloriearm, vegetarisch of natriumarm dieet. Een boodschap die van belang is voor zowel consumenten als voedingsprofessionals.”

VoedingNederland: haal meer gezondheid uit voeding(smiddelen)
VoedingNederland (Nieuwegein, 19 juni 2012) is een vooraanstaand evenement waar professionals met een passie voor voeding en gezondheid elkaar ontmoeten. Het thema van dit jaar draait om de vraag hoe meer gezondheid uit onze voeding te halen is.

Bouwmeester: “Dit thema past perfect in onze campagne. Het verhogen van de totale consumptie van groenten is een belangrijk gezondheidsdoel van Nederlandse gezondheidsautoriteiten. De laatste Nederlandse voedselconsumptiepeiling laat zien dat afhankelijk van de leeftijdsgroep slechts 3-14% van de Nederlanders genoeg groenten eet. Champignons kunnen bijdragen aan onze broodnodige 200 gram groenten per dag en aan de gezonde variatie in ons voedingspatroon.”

Europese campagne

De activiteiten op VoedingNederland zijn een onderdeel van een grotere campagne om de champignon te promoten onder professionals en consumenten. Hiervoor worden activiteiten georganiseerd in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje. De campagne wordt gefinancierd door de champignonsector en de Europese Unie.

Publicatiedatum: