Annemieke Bouwmeester van de Mushroom Promotion Foundation licht toe: “De champignon staat onder voedingsprofessionals goed bekend om zijn culinaire kwaliteiten, maar niet altijd vanwege zijn gezonde eigenschappen. En dat is onterecht.”
Geschikt voor elk dieet
Het feit dat ze wit zijn, betekent namelijk niet dat ze voedingskundig oninteressant zijn. Bouwmeester: “Een portie van 100 gram bevat bijvoorbeeld 3 gram plantaardig eiwit, 29%van de ADH aan vitamine B2, 22% van de ADH aan folaat en 16% van de ADH aan kalium. Honderd gram champignons levert daarnaast slechts 22 kcal. Ze passen daarmee perfect in een caloriearm, vegetarisch of natriumarm dieet. Een boodschap die van belang is voor zowel consumenten als voedingsprofessionals.”VoedingNederland: haal meer gezondheid uit voeding(smiddelen)
VoedingNederland (Nieuwegein, 19 juni 2012) is een vooraanstaand evenement waar professionals met een passie voor voeding en gezondheid elkaar ontmoeten. Het thema van dit jaar draait om de vraag hoe meer gezondheid uit onze voeding te halen is.
Bouwmeester: “Dit thema past perfect in onze campagne. Het verhogen van de totale consumptie van groenten is een belangrijk gezondheidsdoel van Nederlandse gezondheidsautoriteiten. De laatste Nederlandse voedselconsumptiepeiling laat zien dat afhankelijk van de leeftijdsgroep slechts 3-14% van de Nederlanders genoeg groenten eet. Champignons kunnen bijdragen aan onze broodnodige 200 gram groenten per dag en aan de gezonde variatie in ons voedingspatroon.”