Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogesteger introduceert 21 dagen vers sap

Hoogesteger, Nederlands grootste producent van versgeperste vruchtensappen en smoothies, presenteert een Europese primeur: sappen, die dankzij Fresh Micro Pulse-behandeling 21 dagen houdbaar zijn zonder concessies aan de verse producteigenschappen.

Hoogesteger ontwikkelde de Fresh Micro Pulse-behandeling in samenwerking met Wageningen UR Food & Biobased Research. Deze behandeling zorgt ervoor dat de verse sappen tot 21 dagen houdbaar zijn en is de eerste behandeling in zijn soort toegelaten op de Europese markt. De verse producteigenschappen, zoals smaak, geur, kleur en voedingswaarde blijven hierbij volledig behouden. Van huis uit onderscheidt Hoogesteger zich door zelf alle vruchten – van sinaasappels tot aardbeien – te persen tot puur natuurlijke sappen en smoothies. Zonder gebruik van conventionele pasteurisatie of conserveermiddelen. De Fresh Micro Pulse-behandeling – met de 21 dagen houdbaarheid als resultaat – maakt het aantrekkelijker dan ooit om te (blijven) investeren in een hoogwaardig versassortiment.

Minder afboeken, meer flexibiliteit

“Nu onze sappen 21 dagen houdbaar zijn, kunnen onze klanten veel besparen op afboekingen – goed voor de financiën én het milieu – en hebben ze meer flexibiliteit in inkoop, opslag en distributie en logistiek. Met volledig behoud van de kwaliteit en verse producteigenschappen van onze sappen”, aldus Michiel van ’t Hek, General Manager van Hoogesteger. Daarnaast biedt de verlengde houdbaarheid kansen voor Hoogesteger en haar klanten om de kansrijke verscategorie te benutten voor expansie op de Europese markt. “De verscategorie biedt uitstekende mogelijkheden om in te spelen op belangrijke consumententrends als gezondheid, gemak en verse producten”, stelt Van ’t Hek.

Over Hoogesteger

Hoogesteger is sinds 1985 producent van verse vruchtensappen en smoothies. Hoogesteger selecteert over de hele wereld zorgvuldig de verschillende fruitsoorten en gebruikt alleen de beste kwaliteit vruchten voor de productie van haar verse vruchtensappen en smoothies. Zo worden de vruchten gedurende het jaar uit diverse landen over de hele wereld geïmporteerd om de hoogste kwaliteit te kunnen blijven waarborgen. Hoogesteger is bij het grote publiek bekend om private label producten, zoals de verse vruchtensappen onder het huismerk van de grootste supermarktketen van Nederland. Daarnaast produceert ze onder eigen label voor de horeca en foodservice markt.
 
Hoogesteger is onderdeel van de Jamaica Producers Group, een verzameling agro-bedrijven met onder andere eigen plantages in tropisch fruit.

Over Wageningen UR Food & Biobased Research

Food & Biobased Research is de contract research organisatie binnen de Agrotechnology & Food Science Groep, Wageningen UR en richt zich op duurzame innovatie op het gebied van gezond voedsel, versketens en biobased producten. Voorzieningen voor pilots en kleinschalige toepassing van milde conservering zijn beschikbaar op basis van contract-onderzoek.
 
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer