Nieuwe oogst Egyptische rode uien bij Gourmet
De geselecteerde zaden worden ontsmet, de maagdelijke zandgronden bemonsterd, alvorens van start wordt gegaan met de teelt. Hierdoor wordt de kans op ziekten en blackmould verkleind. Veel ziekten komen voort uit stress in de uienplant; daarom is gekozen voor drip-irrigatie in plaats van de traditionele wijze. De uien wordt op deze wijze voorzien van de juiste hoeveelheid vocht, nooit tè veel of tè kort.
De aangesloten telers van Gourmet zijn zowel GlobalGAP als Natures Choice gecertificeerd. Zij zijn exclusieve telers van het ras Italian Dark Red, wat resulteert in rode uien met een mooie dieprode kleur.
Gedurende het groeiseizoen bezoeken de teeltbegeleiders van Gourmet de velden regelmatig. De telers worden van het begin tot het moment van oogsten begeleid. Na de oogst worden de uien onder geconditioneerde omstandigheden in zeecontainers vervoerd. De temperatuurschommelingen worden vermeden om de uien in rust te houden. Bij aankomst in Nederland worden de uien bij Gourmet geselecteerd en gesorteerd. Een zuivere maatsortering is daarmee gegarandeerd.
De orders worden dagvers verpakt om naast de gewenste maatsortering ook de kwaliteit te kunnen borgen.
Neem voor meer informatie contact met Gourmet op: Gourmet, tel. 0228 5173 86 of
e-mail [email protected]