Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse wetenschappers ontwikkelen watermeloensap tegen spierpijn

Onderzoekers aan de Universidad Polytécnica van Cartagena (UPCT) hebben een watermeloensap ontwikkeld dat verrijkt is met aminozuren uit de buitenlaag van het fruit dat spierpijn en spiervermoeidheid vermindert.

Agrarisch ingenieur Patricia Martha Tarazona ontwikkelde het onderzoek in haar doctoraal thesis. Het idee begon toen ze een bestemming probeerde te vinden voor de watermeloen 'korst', die grote hoeveelheden van het aminozuur asl-citrulline bevat.

Het onderzoeksteam ontdekte in vitro-experimenten dat darmcellen aminozuren beter absorberen als ze binnenkomen als sap. Het sap, gemaakt uit pulp van de watermeloen, wordt verrijkt met aminozuren die in een eerder proces uit de buitenlaag worden verkregen. Het gebruik van de buitenlaag draagt bij aan een duurzame industrie, omdat het afval vers verwerkt wordt.

Tarazona benadrukt dat het sap zowel voor atleten als voor andere personen aanbevolen wordt in vermoeiende periode van toegenomen inspanning, stress en arbeid. Het sap is nog niet verkrijgbaar op de markt.


Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer