Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe installaties van FTNON tijdens Anuga FoodTec 2012

Tijdens de Anuga FoodTec 2012 presenteert Food Technology Noord-Oost Nederland B.V. (FTNON) de volgende nieuwe installaties:


Stoominstallatie met energiezuinig DCC systeem

De FTNON DCC stoominstallatie is geschikt voor het stomen, garen, ontdooien en desinfecteren van aardappelen, groenten, fruit, vlees en vis. Het systeem wordt reeds door vele relaties toegepast. De nieuwste uitvoering is zodanig geoptimaliseerd, dat mogelijkheden voor energiebesparing nog verder zijn verbeterd. Dit leidt tot bij de klant, want naast kwaliteit van het product, levert het nieuwe systeem energiebesparingen van 30% tot 90%, bij een terugverdientijd van 0,5 tot 1,5 jaar.


Segmentkoelsysteem voor producten in zakken

Deze installatie is vooral geschikt voor zeer kleine productieruimten. Het systeem bestaat uit een ronde container met een schoepenwiel. Het schoepenwiel creëert een aantal segmenten, waarin water wordt geïnjecteerd. Hierdoor ontstaat turbulentie, waarbij de producten goed in beweging blijven en continu gemasseerd worden. Op deze manier realiseert men een betere koeling (of verwarming) van de producten in zakken en pouches, bijvoorbeeld vlees, kant-en-klaar maaltijden, appelmoes, soepen en sauzen.



Stoomtunnel voor pet food en andere vleesproducten

Ook de stoomtunnels voor pet food zijn inmiddels van het energiezuinige DCC stoomregelsysteem voorzien. Dit betekent dat ook hier uitstekende resultaten, als het gaat om energiebesparing en verhoging van productkwaliteit, verkregen kunnen worden. De stoomtunnels zijn tevens geschikt voor de bereiding van hachee- en goulashproducten en van gehakt- en snackballetjes.


 

FTNON ontwikkelt en produceert een variëteit aan machines voor de voedingsmiddelenindustrie voor zowel fresh convenience als voor diepvriesproducten en conserven.

Voor meer info:
www.ftnon.com
Anuga FoodTec 2012
Hal 10.1 – Stand no. E-051
 
Publicatiedatum: