Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: Meer antioxidanten in paarse groenten

Canadees onderzoek lijkt te suggereren dat er een hoger percentage van antioxidanten is te vinden in paarse groenten. Anti-oxidanten, zo wordt beweerd, kunnen het risico op hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker verlagen.

Dr. Rong Cao van AAAFC en een team van de Guelph Food Research Centre suggereren dat groenten met een hoog gehalte anthocyanen, een sterkere antioxidantactiviteit hebben dan andere rassen van dezelfde groente. Anthocyanen zijn de chemische stoffen die verantwoordelijk zijn voor de paarse kleur in bepaalde groenten, zoals paarse wortelen en aardappelen. Antioxidanten zijn stoffen zoals vitamine E en vitamine C of ​​beta-caroteen, aanwezig om cellen te beschermen tegen de schadelijke effecten van oxidatie. Het onderzoeksteam gaat nu kijken naar de effecten van paarse groenten op de bloedsuikerspiegel.

Een eerdere studie toonde aan dat anthocyanen enzymen
zoals alfa glycosidase remmen. Dit enzym vertraagt ​​de snelheid van de productie van glucose, die zorgt voor stabilisatie van de bloedsuikerspiegel, van cruciaal belang voor mensen met diabetes.


Bron: ca.news.yahoo.com
Publicatiedatum: