Canadees onderzoek lijkt te suggereren dat er een hoger percentage van antioxidanten is te vinden in paarse groenten. Anti-oxidanten, zo wordt beweerd, kunnen het risico op hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker verlagen.
Dr. Rong Cao van AAAFC en een team van de Guelph Food Research Centre suggereren dat groenten met een hoog gehalte anthocyanen, een sterkere antioxidantactiviteit hebben dan andere rassen van dezelfde groente. Anthocyanen zijn de chemische stoffen die verantwoordelijk zijn voor de paarse kleur in bepaalde groenten, zoals paarse wortelen en aardappelen. Antioxidanten zijn stoffen zoals vitamine E en vitamine C of beta-caroteen, aanwezig om cellen te beschermen tegen de schadelijke effecten van oxidatie. Het onderzoeksteam gaat nu kijken naar de effecten van paarse groenten op de bloedsuikerspiegel.
Een eerdere studie toonde aan dat anthocyanen enzymen zoals alfa glycosidase remmen. Dit enzym vertraagt de snelheid van de productie van glucose, die zorgt voor stabilisatie van de bloedsuikerspiegel, van cruciaal belang voor mensen met diabetes.
Bron: ca.news.yahoo.com





Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Belg gaat door het lint in Aldi-filiaal omdat de Jonagold-appelen op zijn
- Werkgeversverklaring voor tuinbouw bij avondklok: "Het antwoord voor dit moment is nee"
- “In maart gaat het moeilijk worden om aan voldoende Jonagold en Golden te geraken”
- "Het is momenteel een uitdaging om aan voldoende groenten te geraken"
- “Met BosDaalen blijft het familiekarakter behouden”
Top 5 - afgelopen maand
- Belg gaat door het lint in Aldi-filiaal omdat de Jonagold-appelen op zijn
- Werkgeversverklaring voor tuinbouw bij avondklok: "Het antwoord voor dit moment is nee"
- “In maart gaat het moeilijk worden om aan voldoende Jonagold en Golden te geraken”
- Honderden vrachtwagens geblokkeerd in Spanje door de sneeuw
- Janneke en Anita vervoeren onze AGF
Weer
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2021-01-20 Foodtrends 2021
- 2021-01-19 Britten doen niet genoeg om hun immuunsysteem te versterken
- 2021-01-18 Covid-19 verandert eetgewoonten: Meer groenten, minder afhaalmaaltijden
- 2021-01-15 Druiven zijn een natuurlijke bron van zowel vitamine K als flavonoïden tegen Coronavirus
- 2021-01-14 HAK onthult het ‘intelligente groentebord’ voor kinderen
- 2021-01-13 Nooit geweten
- 2021-01-13 AGF-consumptie in EU groeide met 4% volgens Freshfel Europe
- 2021-01-11 "Consumenten zien veel drempels om gezonder te eten"
- 2021-01-06 Studenten eten te weinig groenten en fruit
- 2021-01-05 Ruim 448.000 kilo aan groenten en fruit verdeeld in schoolproject Vlaanderen
- 2021-01-04 "Groente en fruit zijn gezond en dat gaan we bewijzen"
- 2020-12-21 Behoefte aan gezonde producten en gemak stimuleren Europese vraag naar AGF
- 2020-12-16 Smakelijk, gezond en betaalbaar, is dat te combineren?
- 2020-12-10 HAK werkt aan “intelligent groentebord” voor kinderen
- 2020-12-08 Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis
- 2020-12-03 Welke Europeanen hebben hun consumptiegedrag het meest veranderd door corona?
- 2020-11-27 Helft van de ouders laat zich door kind overhalen tot het kopen van een ongezond product
- 2020-11-26 Kinderen vinden het moeilijk om in de supermarkt voor een appel te kiezen
- 2020-11-24 Britten en Finnen eten meer groenten en fruit, Noren en Denen minder
- 2020-11-20 Ook 50Plus en SGP willen meer oog voor gezonde voeding