Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elke appel is anders

Bonn - Niet elke appel is geschikt om meteen op te eten. Sommige rassen moeten eerst enige tijd rijpen om een goede smaak te krijgen. Hierdoor komt het dat het momenteel het hoogseizoen van de appels is, ondanks dat ze al maanden geleden geoogst werden.



Appels bevatten zetmeel. Tijdens het rijpen wordt dit omgezet in suikers. Daardoor worden sommige appels, die in de herfst zuur smaken, met de tijd zoeter. Dat geldt bijvoorbeeld voor de rassen Braeburn, Golden Delicious en Boskoop. Deze rassen, die na het plukken nog wat moeten rijpen, worden tijdens de oogst als plukrijp bestempeld. Dit in tegenstelling tot eetrijpe appels zoals Rubens of Cox Orange, die meteen na het plukken van de boom gegeten kunnen worden.

Wie appels niet alleen zo wil eten, maar ze bijvoorbeeld ook tot taart of moes wil verwerken, kan in principe elk ras gebruiken. Er zijn echter wel soorten die aanbevolen worden. Zo is de soort Boskoop bijvoorbeeld erg geschikt als kook- en bakappel. Dat komt door zijn uitgesproken zuurheid en zijn vaste vruchtvlees. De zoete, weinig zuurhoudende Fuji is daarentegen juist bijzonder geschikt als handappel of om klein gesneden aan een salade toe te voegen. De Jonagold en de Jonagored zijn voor elke toepassing geschikt.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer