Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grapefruit houdt mogelijk de nieren gezond

De bittere smaak van grapefruit komt van de stof naringenin. Taiwanese onderzoekers hebben ontdekt dat naringenin bij muizen waarschijnlijk beschermt tegen nierschade. Ook voor de bloedsuiker was het goed. Het moet nog worden onderzocht bij mensen. GrapefruitsNaringenin zorgt voor de bittere smaak in onder andere grapefruit, citroen en het zit ook in tomaten. Eerder onderzoek heeft al positieve gezondheidseffecten van dit stofje aangetoond voor mensen met diabetes. Uit de nieuwe studie komen nu ook goede effecten op de werking van nieren.

De onderzoekers voegden naringenin toe aan de voeding van muizen, in verschillende doseringen. Hoe hoger de dosis naringenin, hoe beter de bloedsuiker werd. Verder zagen de onderzoekers dat bepaalde ontstekingsstoffen met bijna de helft afnamen. Gedacht wordt dat deze ontstekingsstoffen bijdragen aan het ontstaan van nierschade. Door naringenin toe te voegen aan het dieet zou dit de nieren kunnen beschermen.

De onderzoekers zeggen dat verdere studies nodig zijn om de veiligheid te testen voordat dit dieet gebruikt kan worden door mensen. De Taiwanese onderzoekers publiceerden de resultaten in de Journal of Agricultural and Food Chemistry.

bron: Leefwijzer
Publicatiedatum: