Saladworks, de eerste en grootste verse saladefranchiseketen in de Verenigde Staten, gaat wereldwijd. De saladeketen is de laatste 25 jaar al een bekende naam in de regio Philadelphia en groeide gestaag langs de oostkust. Na onoverkomelijk lokaal succes heeft Saladworks de afgelopen jaren fijngesneden verse rauwkost geïntroduceerd op nieuwe markten in het hele land. Nu, met 100 vestigingen in 12 staten, heeft Saladworks franchiseovereenkomsten getekend voor vijf nieuwe Amerikaanse markten, waaronder Louisiana, Washington, South Carolina, Texas en Washington DC. De franchiseonderneming gaat meer dan 20 nieuwe vestigingen te openen in 2012.

Na jaren van voorbereiding is Saladworks klaar om de op bestelling gemaakte salades naar Singapore te brengen. De overeenkomst met Amos Lee van Singapore schetst een ontwikkeling waarin 15 winkels en de eerste restaurants worden geopend in 2012 en twee meer in 2013.Singapore was strategisch gekozen als de eerste van een aantal internationale inspanningen. De Singaporese overheid heeft de afgelopen tien jaar hard gewerkt om zich te positioneren als een belangrijke regionale franchise. Singapore beschikt over een pro-businessklimaat, geografische toegankelijkheid, sterke technologische infrastructuur en een groeiende bevolkingsgroep met Engels als eerste taal. Dit, in aanvulling op het succes van andere Amerikaanse basisfranchises en een algemene vraag naar gezond eten, maakt Singapore een belangrijke component in de internationale uitbreidingsplannen van Saladworks.

Saladworks is van plan om het succes in de Verenigde Staten internationaal na te bootsen. Op dit moment bespreekt Saladworks de uitbreidingsplannen in zowel het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten, en zij kijkt ernaar uit om consumenten over de hele wereld te bereiken. "Het stopt hier niet; we hebben de middelen en de wil om te groeien in andere landen", zegt Scardapane.