Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edwin van Straaten

Op bezoek bij een Texelse zeekoolteler

Door de verzilting is er minder zoet water beschikbaar. Dat is ook goed nieuws, want daardoor vinden we vaker zeekool op ons bord. De Nederlandse boeren hebben steeds meer last van verzilting. Het zoute grondwater komt omhoog, omdat het zoete water nogal intensief wordt opgepompt. Vooral in droge zomers als dit jaar is dat een probleem. Tijd dus om de groentesoorten te gaan telen die daar beter tegen kunnen, zoals zeekool.



Het bedrijf Texel Saline brengt de zeekool op de markt voor een exclusieve prijs. Een verslaggever van BNR ging bij teler Edwin van Straaten langs. Klik hier voor het geluidsfragment.

Bron: BNR
Publicatiedatum: