Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Veel mensen vieren kerst buitenshuis

Veel Nederlanders willen de komende feestdagen buiten de deur vieren. De verwachting is dat zo'n 200.000 mensen een bezoek brengen aan de horeca. Dat meldt het bedrijfschap Horeca en Catering. In de grote steden en het zuiden van het land is het aantal mensen dat tijdens de feestdagen de deur uit gaat, het hoogst. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaat gemiddeld ongeveer 20 procent van de mensen buitenshuis eten en drinken. In het zuiden van het land ligt dat aantal op 17,5 procent.

Ook de Zuiderburen stappen in groten getale de deur uit met de feestdagen. Dat blijkt uit een peiling van Ho.Re.Ca Vlaanderen. Zo'n 60 procent van de horecagelegenheden heeft evenveel of meer boekingen dan vorig jaar. Ook vorig jaar was al een stijging geconstateerd ten opzichte van 2009. Van de mensen, die thuis blijven in België, maakt 20 procent gebruik van een cateraar of restaurant voor de maaltijd of hapjes.

Bron: Outofhome-shops

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.