Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agf-handelaren Sint-Katelijne-Waver:

"Vraag voor kerst moet nog komen"

Tholen - Is er in deze crisistijd nog wel sprake van echte kerstdrukte? Wat als de consument tijdens feestdagen ook de hand op de knip gaat houden en voorzichtiger wordt in zijn aankopen? Dit is een vraag die veel handelaren gisteren bezighield tijdens mijn bezoek aan diverse agf-bedrijven in Sint-Katelijne-Waver. Het gros van de ondernemers zegt nog weinig te merken van de feestdagen die in het verschiet liggen. "Vorig jaar was dat wel een ander verhaal. Toen verdubbelden de verkopen rond deze tijd, maar nu is er maar een kleine stijging zichtbaar", geeft een verkoper aan.Met de verschillende crises dit jaar heeft de agf-sector harde klappen ondervonden en dit is te merken in de bedrijven. De handel hoopt erop dat mensen hun koopgedrag uitstellen maar niet afstellen. "Het is mogelijk stilte voor de storm en wellicht komen afnemers pas aan het einde van de week hun inkopen doen."

Volgens Nico Keirsmaekers is er op dit moment wel een vraagverandering zichtbaar. "Klanten vragen naar exoten en vergeten groenten 'niet te vergeten'. Dit komt ook doordat deze groenten veel worden gebruikt in Belgische kookprogramma's. De afzet van 'gewone' groenten en fruit schuift op dit moment een beetje naar achteren." Karin Cornelis van Verpakkingsbedrijf Corent geeft ook aan dat het kalm is. "Voor ons is deze periode altijd rustiger." Willy Verberght van Primag merkt op dat de markt voor aardappelen, uien en wortelen steeds moeilijker wordt. "Er wordt bij peen nu veel opgeslagen door telers omdat de prijzen slecht zijn. Toch verwacht ik dat de wortelmarkt in de tweede of derde week van januari gaat aantrekken."