Op dit moment heeft Gilfresh vijf spruitenkwekers in Noord-Ierland. Naar verwachting zullen bijna alle gewassen met de hand geoogst worden, omdat het land onder water staat. Ronan is er van overtuigd dat mensen het graag lokaal geproduceerd voedsel eten, ze waarderen het meer. Ook benadrukt hij het feit dat spruitjes niet alleen met kerst verkrijgbaar zijn: "Wat sommige mensen zich niet realiseren is dat je spruiten kan eten van september tot eind maart. Ze mogen dan niet bij iedereen in de smaak vallen, maar er zijn zoveel verschillende recepten en soorten spruitjes. We hebben zelfs een succesvol experiment gedaan met rood-paarse spruitjes, die je in de nabije toekomst misschien op kerstdiners zal vinden.
"Spruiten behoren tot die groentes waarover de meningen verdeeld zijn, vooral met kerst. Je houdt van ze, of je haat ze, maar als je dit jaar spruitjes eet, weet je zeker dat het de beste zijn." Gilfresh verwacht 150 ton lokaal gekweekte Brusselse spruiten aan Tescovestigingen door heel de provincie te leveren dit jaar. Sandra Weir, van Tesco Nothern Ireland, sprak haar waardering uit over hun lokale leveranciers en kwekers. "Gilfresh Produce en alle lokale kwekers in Noord-Ierland hebben zichzelf opnieuw bewezen door de spruiten zo snel te oogsten en te leveren. Al meer dan tien jaar ondersteunen wij de kwekers om ervoor te zorgen dat we de beste lokaal geproduceerde producten aan onze klanten kunnen bieden zodra ze beschikbaar zijn en dit bewijst eens te meer dat wij op die manier onze beloftes waarmaken.
Bron: newsletter.co.uk