ook aandacht voor local food

Groot-Brittannië: voedsel als medicijn in ziekenhuizen


De positieve ervaringen bij het veranderen van maaltijden in het ziekenhuis van zijn geboortestad heeft TV-kok James Martin geïnspireerd om anderen te helpen. Na het verfrissen van de staf en verbeteren van menu's in het Scarborough General Hospital in Noord-Yorkshire eerder dit jaar, is Martin nu op zoek naar zes andere ziekenhuizen om in 2012 mee te werken. Dit zei hij tijdens een receptie, die georganiseerd werd door de Prince of Wales om ziekenhuizen te prijzen die meedoen aan de Soil Association's campaign om patiëntenmaaltijden te verbeteren. Zijn 12 weken durende inspanningen, die de kok samen met de catering van Scarborough General leverden, werden uitgezonden in een programma van de BBC.

James Martin: "We gaan terug naar de wortels van voedsel als medicijn. Op het gebied van voedingsstoffen en vitamines is voedsel ontzettend belangrijk." Martin beschreef hoe de situatie was toen hij aankwam in Scarborough General, waarin het cateringpersoneel gedwongen werd soep uit blik en diepvriesomeletten aan patiënten te serveren en waarin nauwelijks verse en lokaal geproduceerde producten werden gebruikt. 

"Sommig cateringpersoneel werkte er al 27 jaar. Om hen opnieuw hun liefde voor voedsel laten ontdekken, heb ik ze meegenomen naar een boerderij. Zo'n 98% van mijn werk bestond uit het overtuigen van mensen en maar 2% uit het veranderen van het voedsel." 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.