Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica: regen treft ananasoogst

Nayudel Tropical Produce uit Costa-Rica is in 2000 opgericht voor de productie en export van de "gold" ananas. Vandaag de dag worden ananassen geëxporteerd naar Europa en de Verenigde Staten. De landen, waar dit jaar de meeste ananassen naar werden geëxporteerd, zijn: Groot-Brittannië, Nederland, Spanje, Rusland en Turkije. 

Nadyudel Herrera, algemeen directeur van Nayudel Tropical Produce verzekert dat het bedrijf zich wil ontwikkelen in Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland: "We staan open om alle markten te verkennen en aanpassingen te doen naar de behoeften. 

"Met het klimaat van de laatste maanden in Costa Rica was het een uitdaging om te produceren. Er is veel regen en het fruit rijpt laat. Verder neemt het fruit het regenwater op, waardoor de kwaliteit wordt aangetast en gewassen vatbaarder worden voor ziektes," zegt Nayudel Herrera. Hierdoor hebben de gewassen meer zorg nodig, zeker nu de regen de productie heeft vertraagd. 


 
Over de internationale marktprijzen van ananassen zegt Herrera het volgende: "De markt wordt serieus beïnvloed door de crisis in Europa, prijzen zijn significant gedaald de afgelopen maanden. Nayudel Tropical Produce zal voor de vierde keer aanwezig zijn op de Fruit Logistica in Berlijn in de stand van Costa Rica. 

Voor meer informatie: 
H. Herrera Nayudel
Tropical Nayudel produce
506 24041345
www.nayudel.com
Publicatiedatum: