Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem Fiering (Anaco):

"Weinig aanvoer en goede prijzen Israël-paprika's"

Tholen - De aanvoer van Israëlische paprika's loopt flink achter bij andere jaren. "Koude nachten zorgen voor een trage aanvoer en daardoor is er een flink tekort. Iedereen belt zich suf", vertelt Willem Fiering van Anaco Greeve. Het Israëlisch paprikaseizoen ging afgelopen maand een week eerder dan afgelopen jaar van start bij Adafresh.



De prijzen van de paprika's liggen dan ook op een hoog niveau met een prijsniveau rond de 7,50 euro voor rode paprika's en 8-8,50 euro voor de gele paprika's. "En dan wil men nog flowpacken ook, dus dat is helemaal niet te betalen", concludeert Willem. "Of deze prijzen zich doorzetten, is afhankelijk van de kwantiteiten die er binnenkomen. Nu exporteert Israël vooral veel direct naar Rusland."



De kwaliteit van de paprika's is volgens Willem goed. Hij verwacht echter geen stormloop op de paprika's richting Kerst. "De kerstdrukte is al enkele jaren uit de AGF-handel verdwenen en geldt alleen nog maar voor bepaalde exoten. En zeker in een jaar waarin de feestdagen in het weekend vallen, gaat alles zijn gewone gang."