Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Spruitenteler Leo Kleijwegt: "Weer is koopman"

Britten hebben dit jaar geen Hollandse spruiten nodig voor Kerstmaaltijd

Tholen - Kon er in andere jaren in de weken voor Kerst nog wel eens vraag zijn vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Hollandse spruiten om de Britten hun traditionele maaltijd voor te zetten, dit jaar blijft die vraag compleet achterwege. "In het verleden kon je wel eens een echte kerstvraag hebben, al was dit ook niet elk jaar het geval. Engeland heeft nu echter zelf goede oogstomstandigheden. We moeten ver terug in de tijd, dat de afzet naar het Verenigd Koninkrijk zo slecht was als nu", verzucht teler Leo Kleijwegt.

Ook uit andere markten blijft de vraag achterwege en het prijsniveau van de spruiten ligt momenteel rond de 30 cent. "Er staat heel veel product op het land. En als er een keer een klein beetje meer vraag is, rijden we met z'n allen twee uur langer en helpen we een prijsstijging zelf om zeep", concludeert de spruitenteler. Veel verwachting van een opleving heeft hij dan ook niet. "Maar het weer is koopman. Als er wat vorst en kou komt, kan er wat meer stemming komen, die nu compleet ontbreekt."