Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wijzigingen QS-systeem per 1 januari 2012

De situatie rond de EHEC-bacterie had in het voorjaar van 2011 in Duitsland dramatische gevolgen voor de totale groente- en fruitproductie en de verkoop van deze producten.

Als gevolg hiervan wordt het QS-certificeringssysteem per 1 januari 2012 gewijzigd. Er komen bijvoorbeeld nieuwe eisen op het gebied van kiemgroenten. Als verdere maatregel zal de leidraad ‘bewerking’ van kracht gaan. Deze nieuwe leidraad omvat alle processen waarbij producten na de oogst gesneden, geschild, verpakt, geraspt, gehakt of gepureerd worden. Hij geldt voor alle bereiken. Onder het toepassingsgebied van de leidraad ‘bewerking’ valt eveneens de omgang met microbiologisch gevoelige producten zoals kiemgroenten. Bij de leidraad ligt de nadruk op hygiënische richtlijnen en richtlijnen op het gebied van microbiologische monitoring.

Overige wijzigingen in het QS-systeem hebben betrekking op het verbeteren van de veiligheid van processen. Ook het uitvoeren van QS-richtlijnen moet nog praktischer gemaakt worden.
Publicatiedatum: