"B-Berry is een merk voor originele blauwebesproducten. Ze zijn vers of ambachtelijk verwerkt een natuurlijk gezonde delicatesse, met raakvlakken aan life-sceinces en lifestyle. Waard om regelmatig van te genieten liefst zo puur mogelijk, vanwege de gezonde inhoudsstoffen. Blauwe bessen zijn kampioen antioxidanten van alle groenten en fruit. De teelt van blauwe bessen, maar ook de ambachtelijke verwerkingen vinden vanaf nu op ons bedrijf plaats. Het teeltbedrijf is volledig duurzaam en Milieukeur gecertificeerd. Al onze producten zowel vers als ambachtelijk verwerkt, zijn officieel erkend als Limburgs Streekproduct en voldoen aan de hoge eisen van dit label", vertelt Theo Douven."

"Ons bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van blauwe bessen. We telen zo’n 10 rassen, die verschillen in smaak, kleur, dikte, houdbaarheid en oogstperiode.
De verwerkingen gebeurden tot voor kort bij derden, maar vinden vanaf nu voortaan op het eigen bedrijf plaats. Het label van ‘Erkend Streekproduct’ konden we alleen verwerven als we ook de ambachtelijke verwerkingen van onze blauwe bessen op het eigen bedrijf zouden doen. Inmiddels is apparatuur en uitrusting daarvoor aangeschaft en op ons bedrijf geïnstalleerd.""Ons assortiment bestaat in het zomerseizoen uit verse blauwe bessen. Om het seizoen te vervroegen telen we ook bessen onder glasteelt en om het seizoen te verlengen hebben we geconditioneerde koelcellen. Daarnaast hebben we diepvries, gedroogde en verwerkte producten van blauwe bessen het hele jaarrond.
Hiervan zijn sap en jam het meest bekend, maar ook siroop, bessen op siroop, likeur en diverse wijnen maken onderdeel uit van het totale assortiment.""Onze klantenkring groeit in diverse segmenten van de markt. Vooral de horeca, delicatesse en speciaal zaken zijn onze nieuwe klanten. Door te kiezen voor korte afzet en distributielijnen zo dicht mogelijk bij de consument hebben we een sterk groeiende internet en huisverkoop. Maar ook de horeca, groente en speciaal zaken, als ambulante handel zijn onze klanten. Gifts, geschenken en indirect ook relatiegeschenken, kerstpakketten en manden met streekproducten doen het prima met onze blauwe besproducten. Steeds meer consumenten ontdekken de gezondheidsbevorderende inhoudsstoffen van de blauwe bessen, soms ook wel bosbessen genoemd. Sinds wij ons ruim 10 jaar geleden begonnen te interesseren voor de blauwe bessen, worden we steeds enthousiaster over dit natuurlijke gezondheidsbommetje en de overheerlijke delicatessen die je er van kunt vervaardigen. Deze delicatessen zorgen er mede voor dat jaarrond inname van de gezondheidsbevorderende inhoudsstoffen of antioxidanten van blauwe bessen mogelijk wordt."

Voor meer informatie:
Theo Douven
Herenbosweg 24
5962 NX Horst
06-53154459
www.b-berry.nl