Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam: agf-export 600 mln dollar

Xuan Huong, Vietnam - De export van groente en fruit levert dit jaar 600 miljoen dollar op. Het doel was 470 miljoen dollar. Plaatsvervangend voorzitter van de Vietnamese fruit- en groentebond (Vinafruit) Huynh Quang Dau zei dat de eerste 10 maanden de export 515 miljoen dollar opleverde, dat is een groei van 40,6 procent. Verder zei hij dat de exporteurs de houdbaarheid van de exportproducten veranderen om zo hun markt te vergroten. Daarnaast is de groente en fruit voorzien van certificaten. 


Vietnam exporteert naar meer dan 50 landen. Doan Xuan Hoa, plaatsvervangend directeur van het departement van Processing and Trade for Agro-Forestry Fisheries Products and Salt Production zei dat het succes lag aan de klimatologische en geografische omstandigheden van Vietnam.

De technologie van de productie is nog vrij ouderwets. Dit brengt hoge kosten en een lage kwaliteit met zich mee, volgens Hoa. De sector is de laatste 10 jaar gegroeid, maar dit is niks vergeleken met andere landbouwsectoren. 

Overheidshulp
Volgens Dau kampt de sector met een tekort aan overheidshulp. Dit tekort bracht moeilijkheden met zich mee voor boeren en bedrijven. Volgens Hoa kan de export van de groente en fruitsector vergroot worden, maar de exporteurs moeten zich dan wel aanpassen aan de gezondheidsstandaard van de landen die de producten importeert. 


Het ministerie van landbouw en plattelandsontwikkeling zou moeten werken met lokale autoriteiten voor planning van fruit- en groenteteelt. Vinafruit drong aan bij de overheid boeren te helpen met het produceren van groente en fruit met de verzekering en het promoten van hun producten op de buitenlandse markt. Vietnam heeft voor 2020 een exportdoel voor ogen van 1,2 miljard dollar. De sector bedraagt meer dan 1,5 miljoen hectare aan land en een jaarlijkse oogst van meer dan 6,5 miljoen ton fruit en meer dan 7 miljoen ton groente. 

Publicatiedatum: