Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De exportwaarde is met 3% gestegen

Bananenproducenten sluiten het jaar mooi af


Ondanks een stijging van 3% in exportwaarde verwachten Costa Ricaanse bananenproducten assistentie van de overheid met betrekking tot het huidige systeem van wisselkoersen.

Eind dit jaar zal de sector een omzet van $768 miljoen behalen, dit is meer dan de $744 miljoen in 2010. Vertaald naar hoeveelheden staat dit gelijk aan een stijging van 1% in het aantal geĆ«xporteerde dozen. Dit steeg van 101 miljoen in 2010 naar 102 miljoen dit jaar.

Het goede weer zorgt er voor dat de producenten er vanuit gaan dat zij de ramingen voor dit jaar wel gaan halen, maar toch brengt het einde van het jaar altijd wat spanningen met zich mee omdat het regenseizoen dan aanbreekt in de bananengebieden. 

'De risicopreventie van de teeltbedrijven, in combinatie met het goede weer in het Caribisch gebied, zorgen voor mooie verwachtingen voor aankomend jaar,' zo zegt Jorge Sauma, General manager van de National Banana Corporation.


Publicatiedatum: