Gisteravond vond de uitreiking van de Latin American Trade award plaats. Dit jaar waren onder andere Nature's Pride, Fugro, Hagé International, Kiremko, Priva, Vopak en Wageningen Universiteit en Research Centrum genomineerd.

Het bedrijf Nature’s Pride uit Maasdijk is uitgeroepen tot winnaar van de LATA 2011. De prijs werd uitgereikt door Chris Buijink, Secretaris Generaal van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Nature’s Pride is sinds diens oprichting in 2001 actief in Latijns Amerika en gespecialiseerd in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit. Twee derde van alle producten van Nature's Pride is afkomstig uit Latijns Amerika. Hierbij wordt, middels een zelf opgesteld Ethical Trade Agreement, nauw samengewerkt met de telers en stimuleert men hen te investeren in duurzame productie. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Nature’s Pride geen branding strategie, maar een integraal onderdeel van de bedrijfsfilosofie en –strategie. Ook is Nature’s Pride actief betrokken bij belangrijke innovaties op het gebied van transport van haar producten en werkt men aan de certificering Fair for Life – Fair Trade van de gehele keten tot aan de consument.

Voor de eerste keer werd tevens de People’s Choice Award uitgereikt aan de meest populaire Nederlandse onderneming actief in Latijns Amerika. De meeste stemmen gingen naar het bedrijf Thermaflex uit Waalwijk: producent van thermische isolatie en flexibele voorgeïsoleerde leidingsystemen voor grote bouwprojecten. De innovatieve producten onderscheiden zich door aanzienlijke energiebesparingen, duurzaamheid (100% recyclebaar) en ISO 14001 gecertificeerde productie. Thermaflex is sinds 2007 actief in Latijns Amerika met vestigingen in Mexico en Panama en bedient vanuit hier 18 landen in de regio.

De LATA is een initiatief van de Netherlands-Latin American Business Council (NLABC), welke is aangesloten bij het NCH. Deze 6de editie is georganiseerd i.s.m. Rabobank International.


Adriëlle Dankier, Nature’s Pride / Jan Bestebreurtje, Voorzitter NLABC / Chris Buijink, SG Ministerie EL&I / Els Lindeboom, Nature’s Pride