Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
POM Wonderful juicht uitspraak Europees Parlement toe:

"Geen verwarring meer over vruchtensappen"

Gisteren is door het Europees Parlement besloten dat er nieuwe consumentvriendelijke regels moeten komen voor etikettering van vruchtensappen en nectars. De regels hebben als doel om misleidende benamingen van gemengde sappen en etiketten met “geen suiker toegevoegd” te voorkomen. POM Wonderful, één van de weinige 100% pure granaatappelsappen in het reguliere supermarktschap, juicht deze uitspraak van harte toe.

De supermarktschappen staan tegenwoordig boordevol vruchtensappen die allemaal claimen puur en gezond te zijn. Want, boordevol powerfruit en géén toegevoegde suikers. Helaas blijft er maar weinig van deze gezondheidsclaims over na het lezen van de etiketten. Om de consument niet meer in verwarring te brengen, heeft het Europees Parlement besloten om de regels aan te passen. Een mix van twee sappen moet in de toekomst een productnaam hebben die overeenkomt met de inhoud, zeiden EP-leden. Bijvoorbeeld, een mix van 80% appel- en 20% granaatappelsap moet "Appel en granaatappelsap" worden genoemd, terwijl het nu nog "granaatappelsap" zou kunnen heten. Een algemene naam zoals "Gemengd sap" zou gebruikt kunnen worden voor sappen van drie of meer verschillende vruchten.
Ook zullen in de toekomst vruchtensappen per definitie alleen de natuurlijke suikers of -zoetstoffen bevatten. 'Nectars', gemaakt van vruchtenmoes met toegevoegd water, kunnen suiker of zoetstoffen bevatten. Etiketten met "Geen suiker toegevoegd" zullen niet toegestaan zijn op nectars die kunstmatige zoetstoffen bevatten, zoals sacharine, om mogelijke verwarring te voorkomen.POM Wonderful mag 100% blijven communiceren

POM Wonderful hoeft niets aan haar communicatie te veranderen. Zij beheren het volledige proces van boom tot fles. Elke granaatappel voor POM Wonderful 100% granaatappelsap wordt zelf gekweekt, met de hand geplukt en vervolgens geperst. Het sap kent geen toegevoegde suikers, kunstmatige ingrediënten of goedkope vulsappen. POM Wonderful brengt daarmee de smaak van pure granaatappel.
Maarten Jonkman, verantwoordelijk voor de verkoop van POM Wonderful in de Benelux, is zeer tevreden met het besluit: ‘Wij zijn altijd transparant en eerlijk in onze communicatie. What you see is what you get. Ook bij onze smaakvarianten Granaatappel-Cranberry en Granaatappel-Bosbes geven we duidelijk de verhoudingen aan van de sappen en zitten er geen andere vruchtensappen in de fles. Dit in tegenstelling tot veel andere merken die in het gekoelde vruchtensappenschap in de supermarkt, naast ons staan. Daar zit bijvoorbeeld maar 20% granaatappelsap in en is de granaatappel afgebeeld op de verpakking, terwijl het hoofdbestanddeel appelsap of water is. En toch noemen ze het granaatappelsap. Wij vinden dat de consument duidelijker zou moeten kunnen weten wat ze drinkt en hierin niet misleid mag worden.’