Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Grote vraag door seizoensvertraging"

Beltran laat eerste blauwe druiven overvliegen uit Zuid-Afrika

Tholen - In de nacht van donderdag op vrijdag 16 december heeft Beltran NV (Groep Achiel de Witte) op het CE in Brussel de eerste blauwe Zuid-Afrikaanse druiven binnengekregen. "Door de grote vraag en het tekort aan blauwe druiven in Europa hebben we in samenspraak met onze leverancier SAFPRO besloten om de druiven van de variëteit Black Gem te laten overvliegen", geeft Eric Dierick aan. "We zijn de enigen in België en Nederland die ze op het moment aanbieden."



"Er is enkel nog wat uit Brazilië en onze klanten willen graag blauwe druiven eten tijdens de feestdagen. De bedoeling is om voor Kerstmis en voor aankomst van de eerste zwarte druiven per container, nog enkele zendingen te laten overvliegen." De blauwe druiven zijn alleen van XL-formaat. Door de hoge kosten moeten we natuurlijk wel iets exclusiefs laten komen. Deze druiven worden ook afgenomen door klanten die meerwaarde willen bieden aan hun afnemers. De prijzen liggen op een hoog niveau, boven de 20 euro voor een doos van 4,5 kilo." Eric Dierick vertelt dat Beltran deze nacht de eerste zending Black Gem aangeleverd heeft gekregen. "Deze was in korte tijd verkocht. Door de hoge luchtvrachtkosten houden we het wat volumes betreft op +/- 8 pallets per zending."



Normaal komen de blauwe druiven rond deze tijd al binnen. "Het Zuid-Afrikaanse seizoen is zo'n twee weken vertraagd door het koude weer. De bloei was later en de laatste maanden is het daar te koud geweest." Eric vertelt dat de echte grote volumes per container pas in januari aankomen. "De supermarktprogramma's in Engeland hebben voorrang. Daarna worden de 'gewone' importeurs pas beleverd."

Voor meer informatie:
Eric Dierick
Group Achiel De Witte
Beltran NV
Werkhuizenkaai 112/154
Magazijn 14/15/16
1000 Brussel - Belgium
Tel : + 32 (0)2 216 45 39
Mob:+ 32 (0)476 96 97 45
Fax :+ 32 (0)2 245 70 43