BEST voert deze maand de 500ste Genius bandsorteermachine uit vanuit haar productieplant in Eindhoven, Nederland. De Genius is een sorteerder die vreemd materiaal of onregelmatigheden uit een stroom van goede producten haalt. De toepassingen zijn legio, zowel in de voedings- als recyclagewereld. Gaande van het sorteren van verschillende soorten groenten, fruit, noten en aardappelproducten, tot metalen, glas en dergelijke. De Genius maakt gebruik van een combinatie van laser en camera technologie voor de detectie van deze ongewenste zaken. Het hoogtechnologische karakter is de voornaamste troef van de machine.Ter gelegenheid van de verkoop van de 500ste Genius, een mijlpaal in de geschiedenis van BEST wereldwijd, maar meer in het bijzonder voor BEST Nederland, organiseerde het bedrijf een klein feest voor haar medewerkers als dank voor al het goede geleverde werk. Daarenboven is het voor hen ook leuk dat deze nieuwe Genius verscheept zal worden naar een klant in Nederland, waar hij gebruikt zal worden voor het sorteren van verschillende groenten. Zo blijft dit unieke exemplaar toch dichtbij.

Het succes van BEST Eindhoven is te danken aan de dynamische ploeg die er dagelijks voor zorgt dat de ontwikkeling, productie, installatie en dienst na verkoop vlot verlopen. Eddy De Reys, Vice President en medeoprichter van BEST heeft ons een leuke anekdote te vertellen: “Toen we in 2005 gestart zijn met de productie van de Genius in Eindhoven, vroeg één van de medewerkers mij hoeveel machine serienummer plaatjes we moesten maken. We lieten er toen 200 maken, daar zouden we zeker mee toekomen. Het succes bleek al snel veel groter dan ingeschat.” Voor 2005, toen BEST Eindhoven nog onder de naam Pulsarr opereerde, werden er per jaar ongeveer 35 machines gebouwd. Nu is dat aantal gegroeid tot bijna 100 per jaar. “Een onvoorzien succes, waar we alle medewerkers voor moeten feliciteren.” vervolgt Eddy De Reys.Door het succes van BEST, breidt het bedrijf ook uit, zowel in de faciliteiten in Eindhoven als in personeel. Het bedrijf telt momenteel iets meer dan 50 werknemers. “We bieden werkgelegenheid aan mensen uit de omgeving van Eindhoven, door rechtstreekse aanwervingen. Maar daarnaast ook door te werken met lokale toeleveranciers, die mee bouwen aan het succes van BEST.” De groei van het bedrijf is sinds enkele jaren standvastig en het ziet ernaar uit dat het bedrijf ook dit jaar met een groei in omzet zal afsluiten. “Daarom zijn we momenteel opnieuw op zoek naar een aantal gemotiveerde technische profielen.” vertelt de heer De Reys.

De verwachtingen voor 2012-2013 zien er ondanks de nakende of schijnbare crisis toch voor BEST zeer belovend uit. De sterkte van BEST is dat machines ontwikkeld worden precies voor de toepassing die de klant vraagt, met een hoge betrouwbaarheid, performantie en nauwkeurige efficiëntie. “We bouwen wat de klant vraagt! We proberen toegevoegde waarde te creëren door oplossingen te bieden die onze klanten kunnen helpen om zich te wapenen tegen de nakende crisis door efficiëntie te verhogen of productiekosten te verlagen”, concludeert de heer De Reys. “Onze machines zijn hoogtechnologisch en kunnen complexe problemen sorteren, maar in de eerste plaats zijn ze toch vooral zoals een werkpaard, zeer betrouwbaar.”

BEST zal ook deze maand nog de 500e Helius sorteerder uitvoeren vanuit het hoofdkantoor in Leuven, België. Deze vrije val sorteerder wordt ontwikkeld en geassembleerd in België en dit 500e exemplaar is ook daar weer een mijlpaal in de toch nog jonge geschiedenis van BEST.

Voor meer informatie over beide machines of over BEST in het algemeen, nodigen wij u graag uit om een kijkje te nemen op www.bestsorting.com.