Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Resultaten voorraadinventarisatie uien

VTA heeft de uienvoorraadinventarisatie met peildatum 1 december onlangs uitgevoerd onder een representatief deel van haar leden. De uienvoorraad wordt jaarlijks driemaal geïnventariseerd, namelijk in december, februari en april. Het totale areaal van deze groep telers is met 3% gegroeid t.o.v. teeltjaar 2010. Door de hogere hectare-opbrengsten ligt de nettoproductie in absolute tonnen 14% hoger. De telers verwachten een tarrapercentage van 9%. Dit komt overeen met de schatting van de tarra van de vorige oogst op 1 december 2010.


De grafiek geeft van de afgelopen 4 teeltjaren aan in percentages van de totale oogst hoeveel procent uien er zijn geleverd, verkocht in opslag zaten en vrij in opslag zaten op peildatum 1 december.

Op de peildatum lag er nog 75% van de totale oogst in opslag, dit is evenveel als vorig jaar. De voorraad in absolute tonnen in de opslag is bij deze groep 13% hoger dan op 1 december 2010. Van de uien in opslag was nog 85% vrij te verkopen. Dit is meer dan vorig jaar toen nog 73% van de uien in opslag vrij te verkopen was. Een deel van de fors grotere hoofdoogst was op 1 december dus al weggeladen. Dat er in absolute tonnen meer weggeladen is, komt overeen met de herziene exportcijfers van het Productschap Tuinbouw.
Publicatiedatum: