Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iets minder sinaasappelen in Brazilië verwacht

De Braziliaanse sinaasappeloogst is in de VS geraamd op 445 miljoen dozen, 61 miljoen dozen minder dan in seizoen 2010/11. De regio rond Sao Paulo en het westelijke Minas Gerais produceren alleen al 340 miljoen dozen. De totale FCOJ-productie (frozen concentrated orange juice) voor de VS is geraamd op 1.245 miljoen ton, 195.000 ton minder dan vorig jaar. Deze voorlopige raming is gebaseerd op de uitstekende bloesem in oktober. In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zal een update volgen.

Het totale sinaasappelareaal is 803.000 hectare, 7000 hectare minder dan vorig seizoen. Dit komt omdat er meer bomen per hectare zijn geplant. In totaal zijn er 221 miljoen bomen in productie, 2 miljoen minder dan vorig seizoen. Een deel van bomen is getroffen door citrusgreening. Het aantal bomen met de ziekte is met gemiddeld 3.8% nog steeds laag. Men name in de centrale en zuidelijke regio's komt de citrusgreening voor, waar 5 tot 6% van de bomen is getroffen door de ziekte.

bron: USDA report Brazil Citrus Annual
Publicatiedatum: