Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adrie Visbeen:

"Rijtijdenwet onwerkbaar, maar we kunnen er niets tegen doen!"

Tholen - Visbeen Transportgroep is al meer dan 85 jaar een specialist in geconditioneerd transport. Directeur Adrie Visbeen herkent zich in de kritiek van collega-vervoerders dat het transport door de huidige rijtijdenwet onwerkbaar is geworden. "Er klopt gewoon helemaal niks van, maar het punt is dat wij er niks tegen kunnen doen!"Wel grijpen de transporteurs alles aan om zich tegen de krankzinnige handhaving van de regels te wapenen. "Onlangs is hier een Britse Europarlementariƫr geweest en daarbij hebben we aangegeven wat onze knelpunten zijn", vertelt Adrie. "Veel dingen kloppen niet. Zo rijden veel chauffeurs uit het Oostblok met oude wagens en oude tachografen. Iedereen weet dat die fraudegevoeliger zijn dan de digitale tachografen."

De nieuwe digitale tachograaf 1.4 moet ervoor zorgen dat het rijden tot 29 seconden niet meer als rijden geregistreerd wordt. Hierdoor kunnen chauffeurs even hun auto bijvoorbeeld even verrijden op een parkeerplaats of op het dock rijden, zonder angst te hebben voor boetes. Twee minuten stoppen, het contact uit en dan kan de chauffeur opnieuw gebruik maken van die 29 seconden. "Pas reed ik in een file en gingen chauffeurs maar eventjes wachten, zodat hun rijden niet geregistreerd werd. Zo los je het fileprobleem wel lekker op!"