Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Celprioriteit: maximaal rendement uit ventilatie



Akkerbouwer Jacco de Nood uit Waterlandkerkje heeft begin bewaarseizoen 2011 zijn nieuwe aardappelbewaring in gebruik genomen.Uitzonderlijk aan deze bewaring is dat er één groep ventilatoren gebruikt wordt voor het kunnen drogen en koelen van 2 loodsen van elk 3.000 ton. De nieuwe loodsen zijn precies tussen de bestaande loodsen gebouwd, waardoor de luchtinlaat alleen via het dak mogelijk is. Tussen de beide loodsen is een centrale drukgang gemaakt met daarin de ventilatoren, de luchtinlaat, kleppen voor de menglucht en de kanaalkleppen. De Orion bewaarcomputer is voorzien van de innovatieve regeling “celprioriteit”, om te kunnen wisselen tussen beide cellen (alle lucht naar cel A of naar cel B) of om beide cellen tegelijk te laten werken (alle lucht naar zowel cel A als ook naar cel B).



“Het is indrukwekkend om te zien hoe alle kleppen in de juiste positie worden gebracht voordat het ventileren begint”, aldus een tevreden Jacco. “Daarnaast maak ik optimaal gebruik van de geïnstalleerde ventilatorcapaciteit en bespaar ik extra op de energiekosten, doordat een frequentieregelaar geïnstalleerd is op de bestaande ventilatoren”.



Bron: Hotraco
Publicatiedatum: