Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
korte opleving alleen voor termijnmarkt

"Veel vraag naar aardappelen voor kerst"

Tholen - Er leek even een opleving te zijn in de aardappelmarkt, maar volgens een Belgische aardappelexporteur geldt dit alleen voor de termijnmarkt. "De dagelijkse prijzen blijven gewoon hetzelfde. Dit is speculatie en hierdoor hoopt men dat het niveau in april hoger ligt."

"Zelf verwacht ik dat er voorlopig weinig zal veranderen, wat de prijzen betreft", geeft de ondernemer aan. "Ook de supermarkten drukken de prijzen en dat is voor niemand een goede zaak. Op dit moment spreken we van industrieprijzen van 25 euro per ton."

"Wat de vraag betreft, is het voor de kerst altijd een drukte van belang. Voor de feestdagen wordt altijd meer besteld, dat is normaal. Daarna vallen we weer terug in een gat." De kwaliteit van de aardappelen is niet overal optimaal. "Bij verschillende partijen is er sprake van bewaarproblemen. Als deze uit de markt zijn, dan zou er wel weer een opleving kunnen komen. Dit zal iets invloed hebben op de prijzen."