In Kibera, de grootste sloppenwijk in Kenia, worden op een voormalige stortplaats nu biologische groenten geteeld. Met zijn rubberlaarzen, overall en pet, ziet Alamin Ibrahim er echt uit als een boer. Hij staat in het veld op het Keniaanse platteland. Eens een autodief, maar hij werkt nu op het platteland. Daar teelt hij biologische groenten, of tenminste groenten die daar heel dichtbij in de buurt komen.Tien jaar geleden besefte Ibrahim dat hij ofwel zijn bende G-Unit moest verlaten, of de kans op een voortijdige dood moest accepteren. "Ik keek naar een foto die een paar jaar eerder genomen was. De vrienden, die daarop stonden, waren allemaal dood. De meesten zijn neergeschoten door de politie." Een stel bendeleden besloot niet vol met lood in een greppel te willen belanden. Daarom hebben ze een organisatie opgezet waarmee ze konden overleven in de sloppenwijk.

In eerste instantie ontwikkelden ze een 'Youth Reform Self Help Group' (YRSHG). Het idee voor biologische landbouw kwam later in de nasleep van het geweld dat aangewakkerd werd door de presidentsverkiezingen in december 2007. Toen de rust hersteld leek te zijn, besloot de YRSHG biologisch voedsel te gaan verbouwen.

In de kas groeien onder meer uien en pepers, alsmede spinazie die net goed begint te groeien. Ongedierte heeft helaas de sla aangetast. De uien en chilipeper moeten deze ongewenste beestjes nu op een afstand houden. De bodem is nog een beetje te zuur. 'Er lagen vrij veel autobatterijen, dus resten daarvan zitten nog in de grond. Wel gebruikt hij in ieder geval geen kusmest of chemische gewasbeschermingsmiddelen.