Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe koeltechniek Maersk vermindert CO2 uitstoot

Nieuwe koeltechniek moet ervoor zorgen dat rederij Maersk een half miljoen ton per jaar minder CO2 zal uitstoten. Dave Gulik, manager bij Maersk, zei dat de nieuwe containers zich aanpassen aan de temperatuur van de producten en niet aan de luchttemperatuur binnen de container.

"Deze innovatie zal bijdragen aan een hogere kwaliteit van de producten en tegelijkertijd zal het energieverbruik van het vervoer verminderd worden. Dit zal een positieve impact hebben op de uitstoot van CO2 van het vervoer van Alliance producten op vele van onze markten over heel de wereld", zegt Maclennan, Alliance Group Development Services manager.

Dubbed Quest II is de opvolger van QUEST (Quality en Energy Efficiency in Storage en Transport), geïntroduceerd door Maersk Line in 2007. Deze is het resultaat van een driejarig onderzoeksprogramma, mede mogelijk gemaakt door Wageningen University en Research Centre in samenwerking met Maersk Line en Carrier Transicold.

Publicatiedatum: