Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Jeroen Buyck, Calsa:

"Groentenprijzen gaan pas stijgen als echte winter begint"

Tholen - Momenteel verloopt de groentenafzet erg stroef", vertelt Jeroen Buyck van Calsa. "Je voelt dat de crisis van afgelopen zomer nog niet voorbij is en dat de economische crisis alles weer bemoeilijkt. De prijzen blijven heel laag", vervolgt hij zijn verhaal. "Dit is het geval in bijna alle groenten en fruit. Er is een grote productie in zowat alle landen en nergens is er een echte winter die de lokale productie onderbreekt of doet verloren gaan. De Europese markt heeft duidelijk te maken met een overproductie. Dit komt uiteraard de export niet ten goede. Buitenlandse klanten zijn wel bereid om te kopen, maar alleen tegen lage prijzen omdat er op hun eigen markt ook voldoende aanbod is."Calsa biedt op het moment een mix van Spaanse en Belgische groenten. Een deel van de producten die we 's zomers exporteren vanuit België komt nu uit Spanje. "Dit om jaarrond onze klanten te kunnen bedienen en continuïteit te creëren." Calsa vermarkt een groot deel van de groenten onder het Flandrialabel. "Daarnaast bieden we ook topkwaliteit onder ons eigen huismerk Ar'delice om onze klanten de kans te bieden zich te differentiëren van de grote massa. Al met al kunnen we zo een heel breed gamma groenten en fruit aanbieden."Jeroen geeft aan dat de prijzen voor Belgische tomaten vrij laag liggen. "Er is wel export, maar het mag allemaal niets kosten. Er is wel een verschil met vorig jaar, toen waren we al gestopt met de export van Belgische tomaten. Dit jaar is het anders omdat er meer aanbod is van 'jonge teelt'. Dit zijn tomaten die speciaal geteeld worden om te oogsten tijdens deze tijd van het jaar. Doordat er meer beschikbaar zijn, is dit het eerste jaar dat wij Belgische tomaten blijven aanbieden."

De handelaar hoopt voor de telers en handel dat de winter binnenkort echt gaat starten in de buurlanden. "Pas dan zal de productie dalen en logischerwijs zullen vraag en prijzen stijgen. Als we geen echte winter krijgen, gaat het zwaar worden en zullen de prijzen moeilijk van de grond geraken."

Calsa nv is een Belgisch handelsbedrijf in verse groenten, fruit en aardappelen. Dagelijks worden tientallen klanten bediend in alle uithoeken van de wereld.

Voor meer informatie:
Calsa NV
Jeroen Buyck
Roeselaarsestraat 9b
8850 Ardooie
Tel: +32 51 74 73 74
Fax: +32 51 74 69 36
www.calsa.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.