Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Appelmarkt iets drukker maar slechte prijzen"

Tholen - "Op de appelmarkt is het nog steeds rustig. Het is iets drukker dan aan paar maanden geleden, maar er is nu sprake van een normaal niveau. Behalve de prijzen, die zijn nog niet zo goed en liggen tussen de 30 en 50 cent, afhankelijk van de kwaliteit en het formaat", vertelt een Belgische fruitexporteur. "Toch hopen we dat dit na nieuwjaar weer wat zal aantrekken."

"De oorzaak van de moeizame appelmarkt is vooral te wijten aan de grote productie van Polen", vervolgt hij zijn verhaal. Polen levert dit jaar een stuk meer aan Rusland en daar hebben wij last van." Ook in de perenmarkt is het slecht gesteld. "Deze prijzen liggen tussen de 35 en 45 cent." De exporteur geeft aan dat het voor de komende tijd afwachten is. "Het hangt van zo veel factoren af waar we niet altijd invloed op hebben. Een voorbeeld is de dichtgevroren Baltische Zee dit jaar in februari. Dat zijn grote tegenslagen waar je niets aan kunt doen. En we hebben nu nog zulke grote volumes hardfruit, dus heel erg goed gaat het niet meer worden."