Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Total Berry investeert in verbetering Egyptische aardbei

Een belangrijk project om de kwaliteit van de Egyptische aardbeien te verbeteren en de productiekosten te verlagen, ziet er veelbelovend uit. Het project is een initiatief van Total Berry (TB) die sinds halverwege de jaren '90 samenwerkt met verschillende grote producenten. De Egyptische aardbeien zijn een belangrijke bron voor het jaarrond aanbod van de zachtfruitspecialist.

Het seizoen is zojuist begonnen. Total Berry verwacht tussen december en maart 2500 ton aardbeien te kunnen importeren. "We hebben een nieuwe dimensie aan onze strategie toegevoegd door de technische vaardigheden van onze leveranciers te ontwikkelen", aldus Tim Morton, algemeen manager van Redeva, de veredelingsafdeling van Total Berry. "We bekijken nu verschillende variƫteiten en meten de suiker-zuur verhouding om de klassieke aardbeiensmaak te vergroten, in plaats van simpelweg het niveau van de zoetheid te verhogen."

Drew Reynolds van Total Berry voegt eraan toe: "We willen onze supermarktklanten een beter smaak, minder bederf en een langere houdbaarheid bieden." 
Publicatiedatum: