Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koelgroep Dorenbos in problemen

Koelgroep Dorenbos in Vries dreigt failliet te gaan. Volgens vakbond FNV Bondgenoten zit het bedrijf van de koelsystemen in financiƫle problemen. Bestuurder Jan Lutje van vakbond FNV: "Van verschillende kanten krijg ik signalen dat het niet goed gaat met het bedrijf en dat het kantje boord is. Ik heb begrepen dat de werkgever heeft gezegd dat hij op zoek is naar een koper en als dat niet lukt zou het moeilijk worden." Het verbaast Lutje dat het bedrijf in moeilijkheden is gekomen: "Het is een gerenommeerd bedrijf dat veel orders binnensleept. Ik weet niet wat de oorzaak is." Het personeel van Koelgroep Dorenbos zou in november geen salaris hebben ontvangen.

De Belastingdienst heeft het faillissement aangevraagd voor de Koelgroep Dorenbos in Vries. Maar de rechter-commissaris heeft volgens advocaat Geene van het bedrijf nog geen uitspraak gedaan. De fabrikant van koelsystemen zou minstens een ton aan belastingschuld hebben en in grote geldnood verkeren als gevolg van een bedrijfsovername. Het personeel van Dorenbos zou over november geen salaris hebben ontvangen. Het bedrijf heeft een week de tijd gekregen om tot een oplossing te komen, zo werd het personeel dinsdagmiddag gemeld.

Vermoedelijk zal het bedrijfsonderdeel Dorenbos Koeltechniek BV - volgens advocaat Geene - over een week alsnog failliet gaan. Voor twee andere gezonde onderdelen van het bedrijf heeft zich een overname-kandidaat gemeld, waarmee woensdagmorgen verder wordt gepraat.

Bron: Tynaarlo Lokaal
Publicatiedatum: